Super OK, multumesc mult!
Un raspuns de nota 10,multumesc fff mult!
Buna ziua,
Intrebarea mea este, ce se intampla daca cineva construieste o casa pe un teren obtinut in baza unui contract uzufruct viager, daca ulterior se anuleaza in instanta acel contract?
Va multumesc!
O sa obtinem alt card de sanatate pentru a avea acces la fisa medicala pe baza careia se va stabili daca la data contractului figura cu probleme de sanatate incompatible sa ia decizii in acest sens.
Multumesc pentru sfat .Unii cu averea altii cu obligatiile.
Raspuns dat de un profesionist:
Trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma tatalui. Daca puteti ajunge la o intelegere cu ceilalti mostenitori referitor la modul de impartire al bunurilor, puteti efectua succesiunea la notar, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei. Referitor la contractul de vanzare cumparare, puteti solicita anularea acestuia. Chiar daca aveti suspiciuni cu privire la discernamantul mamei dvs, fara a fi pusa sub interdictie, aceasta poate incheia acte juridice, insa in functie de probele pe care le detineti, puteti obtine nulitatea contractului si includerea bunului in masa succesorala.
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Buna ziua,
Se pare ca nu ati inteles sau nu vreti sa intelegeti ce doresc eu, in moment ce va erijati in avocatul nepotului.Sunt nevoit sa intru in amanunte. Acolo sunt doi nepoti cu aceleasi drepturi.nu unul.
Pensia mamei este ridicata de nepoti,aceasta nemaifiind capabila sa o gestioneze.Nu se ocupa cum trebuie de intretinerea ei, mancare cat sa nu moara de foame,nu mai are cu ce se imbraca.Sora noastra care locuieste intr-o localitate apropiata o ia din cand in cand pentru a-i face baie si sa-i spele lucrurile pe care le mai are.I-au ascuns cardul de sanatate si astfel nu mai are acces la consultatie si medicamente.
Fratele cel mare nu mai are niciun cuvant de spus in aceasta casa,este amenintat ca este dat afara cand vor ei. Din aceste motive am spus ca am suspiciuni cu privire la intocmirea actului de vanzare,mai ales ca nu sunt
prevazute clauze de intretinere.Totul a fost facut cu premeditare ,cu un plan bine pus la punct din moment ce au ascuns toate documentele mamei.
O zi buna!
In aceata viata am vazut multe.Daca nepotului I se intampla ceva rau,ramane stranepotul care devine proprietar si nu stii ce intentii va avea cu ceilalti. Si totusi nu inteleg de ce in actul de vanzare , daca totul s-a facut pe acte, de ce scrie clar''constructii fara acte de proprietate''?
Va multumesc, m-am lamurit ,este tara tuturor posibilitatilor!
In evidentele fiscale si agricole ale Primariei tata figura cu 5700mp teren in localitate si mama 4100mp transferati din alta localitate.Terenul din curte a apartinut tatalui, mostenire de la parinti lui. Pe acest teren se afla casa parintilor, bunuri pentru care trebuia dezbatuta succesiunea dupa decesul tatalui.Intrebarea mea este cum a fost posibil sa obtina toate bunurile pe numele dansei fara succesiune?
Nu toata lumea la 85 de ani este OK. Inseamna ca s-au facut acte pe simple declarati? Este o localitate mica unde Primaria cunoaste situatia fiecarei familii,nu este o metropola.Faptul ca totul s-a facut pe ascuns,fara sa stie nimeni,creaza suspiciuni privind legalitatea documentelor.