avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate wersatu

Activitate wersatu

Răspuns la discuția Acționare în judecată
Sincer nici nu îmi doresc banii acestui individ, doream doar să primească o palmă din partea legii pentru a-și da seama că bunul simț nu a murit.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Incercați să formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală solicitând repararea prejudiciului moral cauzat însă nu vă așteptați la despăgubiri prea mari...

Există și cea mai mică șansă de a câștiga un proces pe care l-aș intenta unui vecin care crește păsări de sacrificiu la nici 1 metru de limita de proprietate dintre noi de 10 ani și care nu a înțeles că acest lucru creează disconfort? Datele problemei : localitate municipiu reședință de județ, creșterea păsărilor de sacrificiu interzisă total de HCL din 2008. Mă gândeam și la daune morale pentru familia mea pentru toți acești 10 ani deoarece pot invoca prejudiciul hedonist. Vecinul are de unde!
Răspuns la discuția timbru mediu. scutire plata
Si persoana cu handicap psihic poate detine autoturisme si in anumite conditii este scutita de la plata acestui timbru de mediu ,de exemplu daca auto este modificat pentru accesul scaunului cu rotile.O persoana cu handicap psihic poate fi transportata si in scaun cu rotile, nu ?Aceasta modificare este facuta numai de firme specializate si costa foarte mult. In RNTR 7, anexa 9, este specificat la modificari ce pot fi aduse autoturismului : ''Scaun / bancheta modificat (a) pentru facilitarea accesului''(cui ? scaunului sau persoanei?).Nu se specifica daca scaunul sau bancheta soferului, poate fi si a ocupantului (proprietar de fapt) unui loc al banchetei spate.Modificarea trebuie verificata de RAR conform RNTR 7 si inscrisa in cartea de identitate a autoturismului, deci rezulta neplata taxei de timbru.Problema este : ce modificare sa fie facuta scaunului sau banchetei si de catre ce firma (daca trebuie obligatoriu facuta de o firma specializata si autorizata ? ) pentru o persoana cu handicap psihic gr 1 care este violenta cu cei din jur? Practic legea permite acest lucru dar este interpretabila (de cele mai multe ori in detrimentul persoanei cu handicap), poate pentru ca aceste persoane nu au drept de vot...Este interpretata uneori si de persoane (angajati RAR si ANAF) care nu se gandesc decat sa la bagi in buzunar !Parerea mea...
Salutare!Astazi am fost la RAR si m-au trimis la ANAF.Cei de la ANAF m-au trimis inapoi la RAR.
Niste incompetenti spagari toti...Avocatul este ultima solutie!
Salutare! O persoana in varsta de 26 ani diagnosticata la nastere cu fenilcetonurie si retard psihic sever poate detine si inmatricula un autoturism fara plata timbrului de mediu ? Ce modificari accepta cei de la RAR in cazul in care persoana respectiva are dificultati locomotorii si uneori este violenta cu cei din jur (simptome ale bolii) ? Beneficiaza momentan de asistent personal tot timpul (mama sa) care ii este si tutore.Se pot face demersurile necesare sub semnatura tutorelui , dar autoturismul sa fie detinut legal de persoana cu handicap psihic sever (gr. I) ?
Răspuns la discuția Pensie de urmas
Va multumesc frumos de ajutor!
1.Daca fata cu handicap are deja pensie de handicapat,beneficiaza si de pensia de urmas,sau trebuie aleasa cea mai avantajoasa pensie?
2.Cand sotia va implini varsta de pensionare,in cazul unui deces al fetei cu handicap intre timp,mai poate beneficia de pensia de urmas?
3.Cum se calculeaza pensia de urmas in cazul prezentat?

Răspuns la discuția Pensie de urmas
Subiect: Pensie de urmas
Problema de nota 10:
Situatie: sot decedat( 59 ani,stop cardiorespirator;era angajat la "stat")
urmasi: sotia(asistent social,50 ani)-peste 15 ani de casatorie
baiat(27 ani,inginer)
fata(25 ani,fara ocupatie)
fata(23 ani,handicapat gr1 de la nastere)
Intrebare: cine are dreptul la pensia de urmas si in ce conditii?:-/