avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate MihaaG

Activitate MihaaG

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutați ca nimeni nu ma lamureste concret ce este de facut.
Sunt in urmatoarea situatie:
Momentan sunt in concediu crestere copil.
Copilul face 2 ani pe 21 martie 2020.
Am ramas din nou însărcinată si voi naste in luna iulie 2020.
Inainte sa intru in acest concediu de creștere copil in care ma aflu mometan am lucrat la 2 firme simultan la una cu 8 ore si la alta cu 2 ore.
In ce data trebuie sa ma intorc la munca in asa fel incat sa pot beneficia si la al doilea copil de indemnizatie crestere copil?
Mentionez ca nu doresc stimulentul de insertie de 600 lei, prefer sa stau cat mai mult cu putinta in concediu actual.
Si mentionez ca doresc sa imi dau demisia la firma cu 8 ore si sa raman doar la firma la care lucram inainte cu 2 ore (de aceasta data sa continui activitatea cu norma întreaga)
Care este data cu care trebuie sa ma intorc la munca in asa fel incat sa pot beneficia si la al doilea copil de indemnizatie crestere copil? (sa nu am pauze care sa imi afecteze situatia)
Si daca revin la munca cum mi se va calcula indemnizatia? (se ia in calcul cea mai favorabila indemnizatie avuta in ultimele 12 luni sau se caluleaza lunile in care am luat indemnizatie plus veniturile din lunile in care muncesc si se face o medie pe cele 12 luni?)
Mulțumesc pentru răspuns anticipat!
Aștept cu mare interes răspunsul dumneavoastră deoarece am sunat in 2 locatii la Agenția pentru plati si inspectie sociala a municipiului București dar si la cea din Giurgiu si am primit raspunsuri la intrebarile mele total diferite iar eu nu stiu ce am de facut.
Va rog mult sa ma ajuți in acest caz.