avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate cornelia72

Activitate cornelia72

Răspuns la discuția Ce am drept să moștenesc?
Revin cu două întrebări suplimentare:

Tata a făcut părăsire de domiciliu în 1978. S-a mutat în altă localitate, unde și-a cumpărat o casă.
Divorțul de mama a avut loc abia în anul 2000, fără împărțire de bunuri, mama neavând pretenții.
Nu știu în ce an sa recăsătorit însă este clar că nu înainte de anul 2000. A fost căsătorit cu acea persoană până la deces, anul acesta.

În aceste condiții, casa este considerată bun comun cu actuala soție sau este proprietatea lui 100% (caz în care am înțeles că-mi revine 3/4).

Mașina a fost achiziționată după anul 2000, pe periada celei de a doua căsătorii însă este înmatriculată doar pe numele lui.
În acest caz ce cotă-mi revine din automobil?

Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Ce am drept să moștenesc?
Hmm... păi lucrurile nu sunt deloc cum credeam eu.
Eu credeam că nu-mi revine nimic.
Apoi am crezut că este vorba de ceva infim, nesemnificativ.
Dar dacă spuneți că este vorba de 75% atunci înseamnă că eu sunt principala moștenitoare.

Cum pot afla oficial despre ce proprietăți este vorba?
Ce instituție mă poate ajuta în acest demers?
Părinții mei au divorțat când eram mică (6 ani) iar eu am fost crescută de mama (care nu sa recăsătorit).
Nu am păstrat legătura cu tata, care a plecat din localitate. Acesta sa recăsătorit (legal) cu o femeie care avea deja un copil. Ei nu au avut copii împreună.

Astăzi am fost contactată de o persoană care m-a întrbat dacă binevoiesc să mă prezint la notar pentru că fără semnătura mea nu se poate face succesiunea! Așa am și aflat că tatăl biologic a decedat. Deși a fost foarte scumpă la cuvinte, la insistențele mele am reușit să aflu că este vorba de o casă, o mașină și un teren agricol.

În cazul de față, eu ce am drept să moștenesc?
Eu credeam că noua soție a tatei va moștenii tot, eventual copilul pe care tat l-a crescut (deși nu era al lui).

Vă mulțumesc.