As dori sa aflu daca in legislatia noastra exista si o alta semnificatie pentu sintagma "bun propriu", in afara de cea folosita in legislatia privind familia!
Problema este mai complicata decat pare, prin faptul ca apartamentul a fost cumparat cu imprumut de la banca (altfel nu aveam cum), deci exista o ipoteca de rang I pe acel apartament. Intreband la banca despre posibilitatea vanzarii cate o alta persoana sau firma (in cazul meu) mi s-a spus ca mai intai trebuie achitat imprumutul. Acest lucru imi este imposibil :(
Pentru ca situatia sa fie si mai mult impotriva mea, apartamentul unde locuiesc si-a schimbat administratorul sau proprietarul (nu stiu exact), trecand in grija primariei, fiind necesara refacerea contractului de inchiriere + o declaratie pe propria respundere ca nu am locuinta proprietate personala. Acum sa ma vad pe unde scot camasa :(.
Toate planurile mele s-au naruit! Sau poate mai este o sansa!
Buna ziua!
Doresc sa obtin o lamurire privind modul in care schimbarea destinatiei unui spatiu, mai precis a unui apartament, din spatiu de locuit in sediu de firma, afecteaza statutul de locuinta, in sensul Art. 2 din Legea 114/1996, a apartamentului respectiv.
Concret, acum 3 luni am cumparat un apartament in calitate de persoana fizica, urmand ca sa-l transform in sediu de firma. Pana in prezent, pe baza unei intelegeri, in apartament a continuat sa locuiasca fostul proprietar. Eu locuies la alta adresa, intr-un apartament inchiriat de la stat.
In aceasta situatie, cumparand acest apartament pentru deschiderea unei firme, mi-am anulat dreptul de a locui la actuala adresa, in baza Art. 10 din Legea 114/1996, sau schimbandu-i destinatia in sediu de firma nu mai este considerat locuinta?!
Va multumesc anticipat pentru informare!
PS: Caut de ceva timp raspunsul la aceasta intrebare pe cont propriu, dar fara succes :(