avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaACP

Activitate ElenaACP

Buna ziua, as dori sa stiu cum se atrag fonduri europene nerambursabile pentru centru de recuperare tineri cu deficiente. Multumesc mult!
Răspuns la discuția vanzare fara succesiune?
nu, casa apartinea ambilor socri, fiind locul unde s-au nascut si au crescut ambii copii.
Răspuns la discuția vanzare fara succesiune?
revin cu mai multe explicatii: la moartea socrului meu, existau 2 copii in viata (sotul meu si fratele lui) si mama lor (soacra mea). proprietarii casei erau socrii mei.
ei bine, nu s-a facut niciun fel de succesiune, nu s-au stabilit mostenitorii de drept care sunt, asa cum spuneam, mama soacra, sotul meu si fratele acestuia. sotul meu nu a fost intrebat/informat de nimeni in privinta succesiunii, nu a semnat nicio procura ca cedeaza drepturile sale succesorale,
cu toate acestea, mama soacra a vandut casa fiului mai mic (fratele sotului) si sotiei acestuia din urma, specificand in contract ca banii provin din mostenirea de la tatal decedat.
exista o precizare la sfarsitul contractului ca, dupa moartea celor 2, casa ramane copiilor sotului meu, copii proveniti din prima casatorie, iar cumparatorii actuali (cumnatul +sotia lui) nu au dreptul sa o vanda nimanui.

vreau sa va intreb daca este legal asa ceva?

multumesc!
Răspuns la discuția vanzare fara succesiune?
spun ca sotul meu a fost omis complet, nimeni nu l-a intrebat nimic, nu s-a facut nicio succesiune si cu toate acestea, casa parintilor a fost vanduta cumnatului si cumnatei! atat sotul cat si fratele sau sunt copii legitimi, nu stiu cum a fost posibil asa ceva!
buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din banii de mostenire de la tatal decedat, mama fiind inca in viata. este legal asa ceva? multumesc mult pt raspuns!