buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din banii de mostenire de la tatal decedat, mama fiind inca in viata. este legal asa ceva? multumesc mult pt raspuns!
spun ca sotul meu a fost omis complet, nimeni nu l-a intrebat nimic, nu s-a facut nicio succesiune si cu toate acestea, casa parintilor a fost vanduta cumnatului si cumnatei! atat sotul cat si fratele sau sunt copii legitimi, nu stiu cum a fost posibil asa ceva!
revin cu mai multe explicatii: la moartea socrului meu, existau 2 copii in viata (sotul meu si fratele lui) si mama lor (soacra mea). proprietarii casei erau socrii mei.
ei bine, nu s-a facut niciun fel de succesiune, nu s-au stabilit mostenitorii de drept care sunt, asa cum spuneam, mama soacra, sotul meu si fratele acestuia. sotul meu nu a fost intrebat/informat de nimeni in privinta succesiunii, nu a semnat nicio procura ca cedeaza drepturile sale succesorale,
cu toate acestea, mama soacra a vandut casa fiului mai mic (fratele sotului) si sotiei acestuia din urma, specificand in contract ca banii provin din mostenirea de la tatal decedat.
exista o precizare la sfarsitul contractului ca, dupa moartea celor 2, casa ramane copiilor sotului meu, copii proveniti din prima casatorie, iar cumparatorii actuali (cumnatul +sotia lui) nu au dreptul sa o vanda nimanui.