avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după mama.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după mama.

Bună ziua. Soacra mea a decedat acum 30 de ani și nu s-a făcut succesiune, deoarece socrul meu invoca faptul că toată masa succesorală ( casa,terenuri,pădure) au fost moștenite de la părinții lui. Ei au locuit în alt oraș iar în 1988 in urma decesului mamei socrului meu s-au mutat in localitatea mamei sale. In anul 2001 soacra mea a decedat în urma unui accident cerebral iar cumnatul meu avea 12 ani iar soția mea 17. Între timp socrul meu după decesul soacrei mele a înstrăinat terenuri iar casa veche a recontruit-o cu banii și lemnul provenind din vânzarea terenurilor și loturi de pădure după care la îndemnul unei surori a socrului meu au făcut un act pe care nu l-am văzut (refuza să i-l arate soției mele) prin care cumnatul meu este proprietarul casei. Vă întreb avea dreptul de vînzare dacă nu sa stabilit succesiunea după soacra mea ( socrul meu și cumnatul meu îi comunică soției mele că nu are nici un drept acolo nici macar după mama ei). Au refuzat tot timpul sa mergem la notar pentru succesiune după mama ei. Se mai poate face ceva?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
Nelsa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile moștenite de unul din soți sunt bunurile lui proprii. Iar despre acestea se discută la moartea soțului proprietar (tatăl soției dvs), iar nu la decesul soțului neproprietar (mama soției dvs).

Câtă vreme este în viață, socrul dvs. poate să încheie orice acte cu privire la bunurile pe care le are. Este liber să vândă ceea ce are.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
BOER ANCA BOER ANCA Buna ziua! Sunt casatorita din 2003, an in care socrul meu a decedat. Soacra mea detine o casa, in care locuim impreuna. Dansa a intrat in posesia casei dupa ... (vezi toată discuția)