avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Marian5991

Activitate Marian5991

Bună ziua!
Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii Europene NU este necesară plata TVA-ului, însp mai multe persoane/dealări care aduc mașini din afară îmi spun că totuși TVA-ul se plătește. Îmi puteți spune vă rog care este legea și cum trebuie aplicată în acest caz, mai concret, ce trebuie să fac ca persoană fizică să cumpăr o mașină SH de la un dealar străin fără TVA?
link-ul exact este acesta: [ link extern ]
Vă mulțumesc!
Discuție Acte apartament
Bună ziua. Am să vă prezint o situație mai delicată căreia nu am reușit să îi găsesc o soluție întrebând alți notari sau avocați.
Părinții soției au oferit fostul lor apartament jumătate soției, jumătate fratelui ei. Noi în timp am dat fratelui contravaloarea părții lui de apartament astfel încât astăzi apartamentul este doar al nostru, însă în tot acest timp actele apartamentului au rămas pe numele părinților. Cum se pot trece actele pe numele nostru neavând bani pentru a face o vânzare-cumpărare dovedită prin bancă, iar soluția donației am înțeles că nu dă actului aceiași siguranță ca o vânzare cumpărare? Precizez că nu avem neînțelegeri în familie și cu toții putem da mărturie de ceea ce s-a întâmplat.