avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte apartament

Bună ziua. Am să vă prezint o situație mai delicată căreia nu am reușit să îi găsesc o soluție întrebând alți notari sau avocați.
Părinții soției au oferit fostul lor apartament jumătate soției, jumătate fratelui ei. Noi în timp am dat fratelui contravaloarea părții lui de apartament astfel încât astăzi apartamentul este doar al nostru, însă în tot acest timp actele apartamentului au rămas pe numele părinților. Cum se pot trece actele pe numele nostru neavând bani pentru a face o vânzare-cumpărare dovedită prin bancă, iar soluția donației am înțeles că nu dă actului aceiași siguranță ca o vânzare cumpărare? Precizez că nu avem neînțelegeri în familie și cu toții putem da mărturie de ceea ce s-a întâmplat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:17, 6 Decembrie 2019
Buna seara,
DONATIE
Donatia are aceiasi valoare cu vanzarea cumpararea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinții soției au oferit fostul lor apartament jumătate soției, jumătate fratelui ei.

In ce fel, daca nu ati facut acte??
Sa va doneze dvs ap ( daca doneaza doar sotiei, va fi nunul propriu al acesteia, daca va doneaza amadurora, va fi bun comun )si sa incheie cu fratele tot un act de donatie pt banii pe care de fapt, i-ati dat dvs.
Sa nu va doneze si sa isi pastreze drept de uzufruct, abitatie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. aș dori să aflu care este cea mai recomandată ... alexandraion23 alexandraion23 Bună ziua. Aș dori să aflu care este cea mai recomandată metodă prin care se poate rezolva situația următoare. Părinții mei au pe numele lor o casă ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)