avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aș vrea să îi plătesc fratelui, din bani proprii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aș vrea să îi plătesc fratelui, din bani proprii, jumătate din apartamentul pe care îl vom moșteni de la părinți, ca să fie doar al meu. Vreau să-mi protejez investiția de copiii din prima căsnicie a soțului, cum să procedez?

Bună!Părinții meu au un apartament cu 3 camere .Eu am un singur frate.Dorim cu toții de comun acord că eu sa rămân cu apartamentul,doresc să îl trec pe numele meu platindui fratelui meu jumătatea care i se cuvine din munca părinților noștrii.Cum trebuie sa procedăm??????Încă un aspect f important eu plătesc fratelui cu banii obținuți din vânzarea garsonierei mele cumpărată de fata.Eu sunt căsătorită cu un bărbat cu doi copii din căsnicia anterioara,împreună nu avem.Am eu un singur copil din prima casnicie.El nu are nici o legătură cu această achiziție care jum reprezintă partea mea din munca părinților iar cealaltă jum achitata cu banii de pe garsoniera.Cum fac să mă protejez??????El este dispus să semneze orice in care se specifica că nu pretinde .Poate da o declarație ,sau???
Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 14:23, 3 August 2019
Buna ziua bunurile mostenite sunt si raman intotdeauna bunuri proprii.
Daca parintii traiesc, va pot face acte direct pe numele dvs. pentru apartament. In contract se specifica provenienta banilor ce-i platiti.
Trebuie sa vorbiti cu notarul unde veti face actele, foarte clar si sa-i spuneti exact ce vreti si cum vreti sa fie trecut in contractul incheiat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
byancabogdan a scris:
... eu plătesc fratelui cu banii obținuți din vânzarea garsonierei mele

Dacă aruncați banii direct pe fereastră obțineți cam același efect.
Fratele dvs. nu are în acest moment NIMIC.
Și dvs. vă pregătiți să-i plătiți NIMICUL cu banii de-o garsonieră.

Oameni buni, când vreți să cumpărați mai mult decât ... o fereastră de ap., deschideți ușa unui avocat. Onorariul de consultanță este mai mic decât prețul unei ferestre și un sfat bun la vremea lui vă ajută să nu vă aruncați banii pe fereastră. Sau faceți ceea ce credeți, cu riscul de ajunge în viitor tot pe la ușa noastră, ca să vă descurcăm ce ați încurcat.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
romascanu, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca parintii va dau casa prin donatie casa e bun propriu, altfel, nu. Iar din donatia ce ati primit-o, puteti sa faceti acte cu fratele ca ii dati si lui o parte in bani.
Mai aveti varianta sa va vanda casa, dar pretul sa fie exact cat incasati prin vanzarea garsonierei., iar in act sa se scrie ca bunul e propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu, iar sotul sa declare si el in act ca asa este.Doar astfel se va intabula ca bun propriu si nu veti avea probleme cu actele in viitor.
Banii sa ii dati prin banca , iar fratelui sa ii doneze ei banii prin act autentic.
Casa se poate dona ambilor frati si apoi prin partaj ii platiti sulta fratelui..
Mai aveti varianta de a va vinde jumatate din casa ( pt care veti scrie de unde provin banii) si dona cealalata jumatate, iar din banii ce iiplatiti, parintii doneaza banii fratelui..
Oricum ar fi, exista multiple varianta pt a obtine ce doriti, mergeti la un avocat pt o consultatie sau la notar.
ce e f important, orice variante ati alege ca in act sa scrie clar ca e bunul dvs propriu.

reprezintă partea mea din munca părinților

Asta cum o fi ? parintii dvs sunt in viata asa ca nefiind vb de mostenire, nu se pune problema sa aveti vreo parte din munca parintilor, ei au muncit ei au parte.
Ce faceti acuma, sunt acte intre vii.
Chiar dacă este bun propriu, dacă Dvs decedați înaintea soțului Dvs, acesta este moștenitorul dvs. Împreuna cu copilul Dvs din prima căsătorie. Iar când domnul va deceda, doar copiii dansului îl moștenesc. Așa cum v-au sfătuit și celelalte persoane, mergeți la un avocat.

byancabogdan a scris:

Bună!Părinții meu au un apartament cu 3 camere .Eu am un singur frate.Dorim cu toții de comun acord că eu sa rămân cu apartamentul,doresc să îl trec pe numele meu platindui fratelui meu jumătatea care i se cuvine din munca părinților noștrii.Cum trebuie sa procedăm??????Încă un aspect f important eu plătesc fratelui cu banii obținuți din vânzarea garsonierei mele cumpărată de fata.Eu sunt căsătorită cu un bărbat cu doi copii din căsnicia anterioara,împreună nu avem.Am eu un singur copil din prima casnicie.El nu are nici o legătură cu această achiziție care jum reprezintă partea mea din munca părinților iar cealaltă jum achitata cu banii de pe garsoniera.Cum fac să mă protejez??????El este dispus să semneze orice in care se specifica că nu pretinde .Poate da o declarație ,sau???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)
Drept la propret. abrassu abrassu Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa ... (vezi toată discuția)