avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT LA PROPRET.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT LA PROPRET.

Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa noastra,iar cel mic al-4-lea a ramas cu mama,s-a insurat si el,daca mama noastra vinde apartamentul si ai da celui de al patrulea banii sa ia un apartament mai mic pe numele lui,automat noi numai avem dreptul,dar sotia acestuia are dreptul.daca el il ia pe numele lui,sunt cununati cu acte?????
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:23, 19 Iulie 2010
Da, daca fratele dvs. cel mic este casatorit si isi achizitioneaza un imobil, va deveni bun comun cu sotia acestuia.
Printr-un contract de donatie , apartamentul al deveni insa bunul sau propriu.
Este adevarat ca si o vanzare, dar si o donatie , ca de altfel orice alt act prin care s-ar transmite proprietatea doar catre unul din cei 4 acopii, aduce atingere dreptului celorlalti.
Aceasta situatie se poate remedia, la o adica, dupa decesul mamei, cand mostenitorii rezervatari vor putea ataca actul facut inb detrimentul lor.
Buna ziua !
Daca apartamentul este proprietatea exclusiva a mamei dvs., atunci aceasta il poate vinde oricui, inclusiv unuia din copii. Banii obţinuţi din vânzarea apartamentului îi poate da cui doreste aceasta.
La apartamentul " mai mic" al fratelui mezin, cumparat din acesti bani, nu pot "avea dreptul" decât copii acestuia si / sau sotia. Dumneavoastră nu aveţi nici un drept .
Cu stimă !
Va multumesc mult,deci sa inteleg ca daca mama vinde apartam.ca ea este singura proprietara si ai da lui bani sa ia ceva pe numele lui,eu pierd dreptul,dar in schimb sotia lui are dreptul la casa cumparata de el???
va multumesc mult,deci sa inteleg ca eu imi pierd dreptul,dar in schimb o sa aiba sotia lui dreptul??
cu stima
Da, asa vor sta lucrurile, daca mama ii vinde fiului cel mic, ceilalti fii ai ei isi pierd dreptul, insa sotia fratelui mai mic va deveni coproprietara cu el.
Daca i-ar dona apartamentul , sotia nu ar deveni coproprietara, ci apartamentul ar deveni bunul propriu al fratelui daca mama nu ar dona amandurora- fratelui si sotiei lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietate abrassu abrassu Buna ziua,ajutatima cu un raspuns,suntem 4 copii la parinte,mai traieste doar mama,care dupa revolutie a cumparat apartamentul,3 copii suntem la casa ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)