avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Aș dori să aflu care este cea mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Aș dori să aflu care este cea mai recomandată ...

Bună ziua. Aș dori să aflu care este cea mai recomandată metodă prin care se poate rezolva situația următoare. Părinții mei au pe numele lor o casă și un apartament. Fratele meu locuiește în apartamentul respectiv, iar ei locuiesc în casa în discuție. Mama vrea să se asigure că respectiva casă îmi va reveni mie (iar tata nu va avea o problemă să locuiască acolo cât timp va mai trăi și el), iar apartamentul îi va reveni fratelui meu, în cazul în care mama nu va mai fi cu noi.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:31, 7 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa ii doneze fratelui apartamentul, iar dvs, casa, prin doua contracte de donatie, cu clauza de uzufruct viager, in favoarea parintilor.
Mulțumesc pentru răspuns. Am înțeles că donațiile pot fi contestate. Se poate înregistra un testament cu aceste clauze?
Orice act poate fi "contestat".
Dar avand in vedere ca va doneaza ambilor, si fiecare primiti acte un imobil, de ce ar fi? Care e temeiul legal?
Nu sunt chiar asa "sensibile" donatiile, sa stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare. mama si matusa mea au facut ... 26ioana 26ioana Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au facut dezbaterea mostenirii pentru apartamentul ramas de la bunicul meu. Amandoua au decis sa imi lase ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)