avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au facut ...

Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au facut dezbaterea mostenirii pentru apartamentul ramas de la bunicul meu. Amandoua au decis sa imi lase mie apartamentul. Cum matusa mea trebuie sa plece in strainatate a facut o procura de imputernicire pe mama mea( donatie cu rezerva dreptului de uzufruct viager din partea matusii). Mi-a spus ca a pus aceasta clauza pentru a nu vinde apartamentul deoarece sunt casatorita. Eu stiu ca dreptul de uzufruct inseamna ca are dreptul la apartament pana moare. Dar ce sa cred acum? Un act de donatie fara drept de uzufruct l-as putea vinde?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
26ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:12, 15 Decembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de uzufruct inseamna ca pana la deces, matusa are dreptul de a locui in apartament si de a-l folosi.
Dvs puteti sa vindeti apartamantul, dar cu tot cu matusa in el.
Dupa decesul matusii, veti prezenta la Biroul de Carte Funciara o copei legalizata dupa certificatul de deces si se va radia clauza de uzufruct viager.
Nu stiu ce legatura are uzufructul cu faptul ca sunteti casatorita....
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator
Mi-a spus ca daca vreodata se va ajunge la divort sa nu pierd apartamentul. Si vreau sa stiu daca e adevarat. Daca se merita sa investesc in acel apartament

Sa inteleg ca singura ei problema ar fi nu ca vand eu apartamentul ci sa aiba si ea un loc in apartament cand vrea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveati de ce pierde ap in caz de divort, ca e bun propriu.
Nu o sa il puteti vinde ca nu vi-l cumpara nimeni asa, cu tot cu matusa gen si in plus, o sa stati cu mkatusa cand va dori si cat va dor ea.
e adevarat ca dreptul de stinge prin neuz un 10 ani.
deci daca sta plecata... v-ati scos
Ok,sta plecata pana la pensie si dupa se intoarce. Eu ce fac ma pricopsesc cu ea in casa? Eu nu am intentia sa il vand ci sa investesc si sa traiesc in el, nu sa o am pe ea in casa la batranete.

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza cami_alessia cami_alessia Buna seara.Am o prietena care este impreuna cu un tip de vreo 5 ani urmand sa se casatoreasca in curand.Problema lor este urmatoarea.Mama lui urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)