Rapid, am inteles, este mai sigur asa...B-). Dar:
1. Ce conditii speciale se impun in acest caz? ( Exemplu:SS trebuie sa fie asistat de un reprezentant al autoritatii tutelare? Daca da, cum se poate realiza acest lucru?, etc.)
2. Cum ar putea fi atacat de C1 si C2 (copiii din prima casatorie a lui SS) contractul de vanzare-cumparare? Dar un contract de intretinere? Ce sanse au acestia sa desfiinteze un astfel de contract?
=D> Multumesc pentru opinii. In acest moment balanta se echilibreaza, insa dilema se accentueaza...#-o Alte opinii pentru a face balanta sa se incline spre una dintre variante?:-/
Mama (avand 2 copii – Ion si Ana, dintr-o prima casatorie) se recasatoreste cu SS (care are si el 2 copii -C1 si C2) dintr-o casatorie anterioara.
Mama si SS cumpara un apartament de 4 camere in care locuiesc impreuna cu Ion si Ana.
In 1997 are loc decesul Mamei. Se deschide succesiunea, la care participa SS, Ion si Ana (copii mamei, atunci majori). Ion si SS renunta la mostenire, care ii revine Anei, aceasta devenind co-proprietar (in parti egale :50%) al apartamentului, alaturi de SS.
:-/ Ce varianta optima (vanzare-cumparare, contract intretinere cu clauza uzufruct, etc.) are Ana, pentru ca, la decesul lui SS, apartamentul sa ii revina in totalitate, fara a mai fi impartit cu C1 si C2 (copii lui SS din prima casatorie, care nu locuiesc cu el si nici nu participa la intretinerea si ingrijirea acestuia) ?:-/
Mentionez ca Ana si SS locuiesc impreuna in apartament, iar Ana, impreuna cu sotul ei, se ocupa din 1997 de intretinerea si ingrijirea lui SS (care din anul 2006 a fost diagnosticat cu dementa mixta) ? Mai mult, Ana si sotul ei s-au ocupat si de reamenajarea (imbunatatirea) intregului apartament.