avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Activitate Dnpascu

Activitate Dnpascu

Buna ziua. Primararul unui oras in conformitate cu un plan, se pare neprezentat si neaprobat de consiliul local in sedinta consiliului, a trimis instiintari sa se darame garajele provizorii de catre ‘proprietari’ ori primaria o sa le darime. Proprietarul avea 2 garaje, unul pe numele lui fara autorizatie de constructie si unul pe numele fiului cu autorizatie de constructie —— de acum 20 si ceva de ani un terenul pubic,langa blocul de domiciliul. S-au platit de atunci continuu taxe,chirie si impozite solicitate de Primarie inclusiv pe anul in curs pina la sfirsitul anului.
Tatal a darimat garajul singur, fiul nu si a facut o cerere la primarie la care a atasat copie dupa autorizatia de constructie astepind raspunsul primariei. Fiul este plecat din tara iar la prima revenire in tara s-a adresat primariei in scris. Primaria nu a stiut ca exista chiar si o autorizatie provizorie. Primaria a trimis o firma sa darime garajul, a impins masina afara din garaj, a darimat si luat tot materialul. Politistul de la fata locului a spus ca proprietarul o sa primeasca contravaloarea fierului vechi ceea ce nu s-a intimplat. Primaria nu a raspuns la cererea in care s-a depus copie de pe autorizatia de constructie nici inainte nici dupa demolare.

Demolarea s-a facut cu o firma privata agreata/desemnata de primarie, iar primaria a trimis o factura cu un pret foarte mare pe numele tatalui proprietarului ( nu fiului, desi garajul fiului a fost demolat). Intrebarea este cum se poate contesta factura de demolare impusa, daca demolarea in sine e legala, daca firma avea dreptul sa scoata masina din garaj. Multumesc