avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia Nicoara

Activitate Iulia Nicoara

Nu exista nici o prevedere in acest sens, in contractul individual de munca. Nu stiu daca cel colectiv este relevant in aceasta chestiune. Oricum momentan nu am acces la el, doar pe platforma de la birou.

Cornel Vasile a scris:

Nu este normal...există vreo prevedere la nivel de angajator în acest sens?

Va multumesc. Cei de la resurse umane susțin ca marirea salariala a colegilor mei cu aceeasi functie ca si mine se datoreaza faptului ca fost angajati activi si au trecut prin evaluari anuale, iar eu nu (fiind in CCC). Deci practic nu as merita o crestere salariala. Este normal asa ceva?

Iulia Nicoara a scris:

Salariul este inclus in conditiile de munca? Referire la art 10, alin 8 din Legea 202/2002. Multumesc

Salariul este inclus in conditiile de munca? Referire la art 10, alin 8 din Legea 202/2002. Multumesc
Va mulțumesc mult pentru raspuns! Salariul poate fi inclus la "conditii de munca"? Asta era una dintre dilemele mele. Ei pot spune ca salariul nu intra in aceasta categorie. Mi se pare putin interpretabil acest aspect.

Cornel Vasile a scris:

Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Buna seara,

In februarie voi reveni din CCC, dupa 1 an si 9 lui. As dori sa stiu daca este normal sa primesc un salariu mai mare, ajustat cu toate maririle salariale de care as fi beneficiat daca as fi fost un angajat activ si de care au beneficiat ceilalti colegi de pe aceeasi pozitie. Am gasit articolul 10, alin. 8 din legea 202/2002, actualizata in 2018 : La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente, şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Este salariul incadrat la conditii de munca?

Multumesc mult