avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate LgOvMihai

Activitate LgOvMihai

Răspuns la discuția Autoturism Vicii Ascunse
Multumesc! Unde va avea loc actiunea? In orasul meu sau al paratului?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulați fie o acțiune estimatorie, solicitând diminuarea prețului vânzării, fie o acțiune redhibitorie, solicitând rezoluțiunea contractului, ambele cereri fiind fondate pe viciile ascunse ale lucrului!

Buna ziua. In data de vineri 6.12.2019 am fost la Cluj pt achizitionarea unui autoturism trecut pe numele sotiei vanzatorului. Masina fusese cumparata de la firma unde lucreaza titulara masinii in urma cu 5 luni deci se presupune ca se stia istoricul masinii.
Bunul a fost prezentat fara a avea probleme, am fost si la un service pt verificare si la o verificare superficiala, masina parea ok, asa ca am plecat spre Bucuresti in aceeasi zi.
Pe drum aproape de Sibiu s-a aprins martorul de ulei apoi a murit motorul si am fost nevoit sa o tractez pana la un service in Sibiu. Am contactat vanzatorul si a zis ca nu vreau sa creada ca am fost pacalit, ca plateste jumatate din reparatie. Am plecat fara masina acasa iar luni, cand am primit raspunsul de la reprezentanta mi s-a spus ca trebuie schimbat motorul!!!
Vanzatorul nu vrea sa-mi inapoieze banii, a zis ca plateste jumatate din reparatie dar cand i-am spus la ce suma ajunge pretul reparatiei mi-a zis ca se gandeste si ma anunta. Fiscalul nu l-am primit inca, urma sa il primesc prin curier. Cum ma sfatuiti sa procedez?