avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoturism Vicii Ascunse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoturism Vicii Ascunse

Buna ziua. In data de vineri 6.12.2019 am fost la Cluj pt achizitionarea unui autoturism trecut pe numele sotiei vanzatorului. Masina fusese cumparata de la firma unde lucreaza titulara masinii in urma cu 5 luni deci se presupune ca se stia istoricul masinii.
Bunul a fost prezentat fara a avea probleme, am fost si la un service pt verificare si la o verificare superficiala, masina parea ok, asa ca am plecat spre Bucuresti in aceeasi zi.
Pe drum aproape de Sibiu s-a aprins martorul de ulei apoi a murit motorul si am fost nevoit sa o tractez pana la un service in Sibiu. Am contactat vanzatorul si a zis ca nu vreau sa creada ca am fost pacalit, ca plateste jumatate din reparatie. Am plecat fara masina acasa iar luni, cand am primit raspunsul de la reprezentanta mi s-a spus ca trebuie schimbat motorul!!!
Vanzatorul nu vrea sa-mi inapoieze banii, a zis ca plateste jumatate din reparatie dar cand i-am spus la ce suma ajunge pretul reparatiei mi-a zis ca se gandeste si ma anunta. Fiscalul nu l-am primit inca, urma sa il primesc prin curier. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 08:07, 11 Decembrie 2019
Formulați fie o acțiune estimatorie, solicitând diminuarea prețului vânzării, fie o acțiune redhibitorie, solicitând rezoluțiunea contractului, ambele cereri fiind fondate pe viciile ascunse ale lucrului!
Multumesc! Unde va avea loc actiunea? In orasul meu sau al paratului?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulați fie o acțiune estimatorie, solicitând diminuarea prețului vânzării, fie o acțiune redhibitorie, solicitând rezoluțiunea contractului, ambele cereri fiind fondate pe viciile ascunse ale lucrului!

La domiciliul pârâtului, însă vă poate reprezenta un avocat, nu este necesar să fiți prezent la termene dacă nu doriți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)