avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta

buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins senzorul de presiune ulei. asta insemna un mare defect la motor. de atunci masina sta mai mult prin service. de la firma de unde am luat masina a zis ca nu a stiu de acest defect. pot sa imi recuperez banii inapoi?mentionez ca am fost cu masina in service la reprezentanta si au masurat presiunea de ulei si a zis ca e ok si ca e din cauza senzorului. a schimbat si senzorul si astazi am fost sa iau masina si dupa 70 de km s-a apins iar. adica problema persista. factura de la service a platit-o firma de la care am achizitionat masina. am intrebat un mecanic si a spus ca problema sigur este din motor si ca trebuie reparat motorul sau schimbat. pot sa dau firma in judecata sa imi recuperez banii pe masina?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
catalin dumitrescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:21, 3 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Teoretic ar trebui sa puteti.
Este foarte important sa va miscati repede.
primul pas: trimiteti o notificare catre firma de la care ati cumparat (semnata de avocat sau/si executor).
Apoi daca refuza, depuneti actiune in instanta, insotita de actele doveditoare de la service.
eu sunt din bucuresti. ma puteti ajuta cu aceasta notificare si cu ce demersuri mai sunt necesare pentru solutionarea problemei?
Da, puteți incerca prima data cu o somație iar dacă nu produce efecte, formulați fie o acțiune estimatorie, fie una redhibitorie, ambele fondate pe viciile ascunse ale lucrului.
Eu aș opta pentru cea redhibitorie, solicitând rezoluțiunea contractului de vreme ce viciul face mașina improprie folosinței.
Alegeți un avocat de pe site sau consultați tabloul
avocaților!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism vicii ascunse LgOvMihai LgOvMihai Buna ziua. In data de vineri 6.12.2019 am fost la Cluj pt achizitionarea unui autoturism trecut pe numele sotiei vanzatorului. Masina fusese cumparata de ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, ... cosminwon cosminwon Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, de la o societate comerciala din Bucuresti.La cumparare nu s-a putut identifica defectul,el ... (vezi toată discuția)