avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Patraandreea

Activitate Patraandreea

Răspuns la discuția Concediu de maternitate
Am înțeles, mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Din cate stiu, nu.
Puteti plati incepand de acum pentru a beneficia de asigurare de sanatate pe viitor, daca nu reveniti la serviciu dupa nastere si incetati contractul

Ultimul loc de munca a fost pana in august 2014,de atunci am fost casnica.
Intrebarea mea e, daca pot plăti pentru diferenta asta de luni ramase, ca apoi sa beneficiez de indemnizatie?
Ionut.ion a scris:

Daca semnati contractul incepand cu 1 Mai era perfect, asa va lipseste perioada pana pe 15...
De indemnizatia pentru Concediu Creste Copil, cei doi ani, puteti beneficia?
Daca da...puteti intra direct in acest concediu, fara a mai beneficia de cel maternal ( pre si postnatal-cele 126 de zile...)
Ce ocupatie ati avut in perioada Ianuarie 2017-Decembrie 2019.

Am fost casnica, m-am ocupat de ceilalti doi copii,pana in 5 aprilie 2019 cand am depus cererea de angajare si apoi pe 15 mai 2019 am semnat contractul de angajare si am inceput munca pana la 30 octombrie 2019. Pe 1 noiembrie am intrat in concediu medical, aveam 30 de săptămâni de sarcina si nu mai faceam fata programului de munca.
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Ce ocupatie ati avut in perioada Decembrie 2018-Noiembrie 2019

Am nascut cu 10 zile in urma, inainte sa nasc am lucrat 5 luni jumate din momentul in care am semnat contractul de munca.
Am dreptul la concediul de maternitate?
Angajatorul mi-a spus ca imi lipsesc 9 zile din stagiu de cotizare. Exista vreo posibilitate sa platesc aceste 9 zile?
Inainte cu 6 săptămâni dea semna contractul de munca, am facut cererea de angajare, a fost aprobata imediat, timp in care am facut un curs de calificare,platit de firma, fisa medicala.. Si altele.. Perioada asta de 6 saptamani se ia in considerare?