avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Am nascut cu 10 zile in urma, inainte sa nasc am lucrat 5 luni jumate din momentul in care am semnat contractul de munca.
Am dreptul la concediul de maternitate?
Angajatorul mi-a spus ca imi lipsesc 9 zile din stagiu de cotizare. Exista vreo posibilitate sa platesc aceste 9 zile?
Inainte cu 6 săptămâni dea semna contractul de munca, am facut cererea de angajare, a fost aprobata imediat, timp in care am facut un curs de calificare,platit de firma, fisa medicala.. Si altele.. Perioada asta de 6 saptamani se ia in considerare?
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Patraandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 10 Decembrie 2019
Buna ziua,
Ce ocupatie ati avut in perioada Decembrie 2018-Noiembrie 2019

Am fost casnica, m-am ocupat de ceilalti doi copii,pana in 5 aprilie 2019 cand am depus cererea de angajare si apoi pe 15 mai 2019 am semnat contractul de angajare si am inceput munca pana la 30 octombrie 2019. Pe 1 noiembrie am intrat in concediu medical, aveam 30 de săptămâni de sarcina si nu mai faceam fata programului de munca.
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Ce ocupatie ati avut in perioada Decembrie 2018-Noiembrie 2019

Daca semnati contractul incepand cu 1 Mai era perfect, asa va lipseste perioada pana pe 15...
De indemnizatia pentru Concediu Creste Copil, cei doi ani, puteti beneficia?
Daca da...puteti intra direct in acest concediu, fara a mai beneficia de cel maternal ( pre si postnatal-cele 126 de zile...)
Ce ocupatie ati avut in perioada Ianuarie 2017-Decembrie 2019.
Ultimul loc de munca a fost pana in august 2014,de atunci am fost casnica.
Intrebarea mea e, daca pot plăti pentru diferenta asta de luni ramase, ca apoi sa beneficiez de indemnizatie?
Ionut.ion a scris:

Daca semnati contractul incepand cu 1 Mai era perfect, asa va lipseste perioada pana pe 15...
De indemnizatia pentru Concediu Creste Copil, cei doi ani, puteti beneficia?
Daca da...puteti intra direct in acest concediu, fara a mai beneficia de cel maternal ( pre si postnatal-cele 126 de zile...)
Ce ocupatie ati avut in perioada Ianuarie 2017-Decembrie 2019.

Din cate stiu, nu.
Puteti plati incepand de acum pentru a beneficia de asigurare de sanatate pe viitor, daca nu reveniti la serviciu dupa nastere si incetati contractul

Alte discuții în legătură

Conditii acordare concediu maternitate (pre/post natal) gabrjela gabrjela Buna ziua, Tocmai mi s-a comunicat de la locul de munca ca nu pot beneficia de concediul pre si post natal, intrucat nu am stagiul de cotizare de minim 6 ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)