avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Am nascut cu 10 zile in urma, inainte sa nasc am lucrat 5 luni jumate din momentul in care am semnat contractul de munca.
Am dreptul la concediul de maternitate?
Angajatorul mi-a spus ca imi lipsesc 9 zile din stagiu de cotizare. Exista vreo posibilitate sa platesc aceste 9 zile?
Inainte cu 6 săptămâni dea semna contractul de munca, am facut cererea de angajare, a fost aprobata imediat, timp in care am facut un curs de calificare,platit de firma, fisa medicala.. Si altele.. Perioada asta de 6 saptamani se ia in considerare?
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Patraandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 10 Decembrie 2019
Am înțeles, mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Din cate stiu, nu.
Puteti plati incepand de acum pentru a beneficia de asigurare de sanatate pe viitor, daca nu reveniti la serviciu dupa nastere si incetati contractul

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.62
Exemplul nr. 2 - Determinarea cuantumului indemnizației în cazul în care persoana asigurată a realizat venituri parțiale în una din lunile care este cuprinsă în baza de calcul al indemnizațiilor

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare concediu maternitate (pre/post natal) gabrjela gabrjela Buna ziua, Tocmai mi s-a comunicat de la locul de munca ca nu pot beneficia de concediul pre si post natal, intrucat nu am stagiul de cotizare de minim 6 ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)