avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate Chirianca

Activitate Chirianca

Răspuns la discuția Concediul de crestere copil
Am fist in audienta la Agentia teritoriala de somaj, mi-au spus ca in faptul ca scrie vechime in munca nu insramna stagiu de cotizare, prin urmare Ccc din 2008-2009 nu il iau in calcul.Le voi face contestatie, dar ce argument recomandati sa invoc?Din punctul meu de vedere este doar o exprimare usor diferita in Oug 148 si 111/2005- ceea ce cumva le da libertatea sa puna in aplicare cum considera ei.
Răspuns la discuția Concediul de crestere copil
Da, tocmai ca am consultat legea respectiva si OUG 148/2005 si cu toate acestea raspunsul lor a fost ca nu. O adeverinta de vechime parafata de inspectoratul teritorial de munca unde se evidentiaza perioada respectiva ca fiiind CCC ,perioada suspendare contract in baza art.51.a din CM este suficienta?Multumesc frumos.

Cornel Vasile a scris:

Conform legislatiei in materie :
Incepand cu 20.01.2007, perioada CCC vechime în muncă și în serviciu.

Vedeti art.18 din OUG 148/2005

Daca se solicita indemnizatie de somaj in 2019, concediul de crestere copil din perioada 2008-2009 este considerata vechime sau nu, pentru ca agentia teritoriala de somaj, cu toate ca i-a fost prezentata o adeverinta de vechime parafata de inspectoratul teritorial de munca cu perioada de concediu crestere copil, nu vrea sa ia in calcul aceasta perioada.Ei spun ca in acea perioada concediul de crestere copil nu constituia vechime in munca.Va rog sa ma lamuriti.Ok poate atunci, dar ulterior legea a fost modificata iar in 2019 constituie vechime...Acum ma trimit la agentia de prestari sociale sa le aduc adevetinta cum ca intr-adevar am fost in concediu de crestere copil.Si adevetinta de vechime parafata atunci ce rol are?...