avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate mire75

Activitate mire75

Fratele meu invoca faptul ca eu nu am dispus de mijloace materiale,care sa justifice efectuarea platii si deasemenea,cauza actului juridic incheiat este una falsa,ilicita,inlaturandu-l pe el de la un drept ce i-ar putea revenii,fiind persoana cu vocatie succesorala asupra bunurilor parintilor mei.Mama a devenit proprietara dupa 5 ani dupa moartea tatalui meu.Eu am un venit lunar de cca 1500 euro/luna si pot face aceasta dovada cu extras de cont din banca.Mai am o declaratie a mamei in prezenta a doi martori,ca a primit banii inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare.Dar este suficient?In probatiune el solicita administrarea probei testimoniale,pot sa ma opun acestei probe?Va multumesc pentru interesul aratat.
Buna ziua,am nevoie de sfatul dvs.Am cumparat un imobil de la mama mea,cu contract de vanzare-cumparare,in forma autentica,fara clauza de intretinere,abitatie sau uzufruct viager,in urma cu un an.Banii i-a primit inainte de semnarea actului.Pretul este serios,are si certificat medical facut cu 12 ore inaintea semnarii contractului,cum ca este in deplinatatea facultatilor mintale.Fratele meu m-a dat in judecata pentru anularea contractului,motivand ca nu am platit pretul,ca e un contract fictiv,cerand nulitate absoluta.Eu am investit in acest imobil o suma f mare de bani,pe care am socotit-o in pretul vanzarii.Deasemenea mai am o declaratie notariala semnata de mama, cum ca ,a cumparat de la stat acest imobil si l-a platit cu banii mei,a recunoscut si investitiile,facandu-mi si o procura de administrare a imobilului-aceasta declaratie a fost facuta in 2001.In aceasta situatie va rog sa-mi spune-ti ce sanse are,si cum ma pot eu apara? Va multumesc anticipat.