Nu sunt suparat ca nu contribuie la nimic. Sunt suparat ca ne ameninta ca ne da afara chiar daca noi am respectat intelegerea cu ea. Si cred ca nu e prea placut sa platesti si o rata de vreo 600 ron dar sa stai si cu chirie. M-ar interesa in principiu sa stiu daca pot sa ii atac calitatea de uzufruct daca nu locuieste aici in permanenta si nu suporta partea ei de cheltuieli.
Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea.
In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea si cu promisiunea ca ne face contract de vanzare cumparare cu dreptul de uzufruct viager pentru ea.Problema e ca la vremea respectiva nu stiam exact ce inseamna aceasta clauza, iar notarul in cauza nu ne-a informat.Pretul stipulat in contract este de 21000 euro, bani pe care noi nu ii am dat, intelegerea verbala cu ea fiind ca sa renovam apartamentul,lucru pe care l-am realizat anul trecut cu ajutorul unui credit ipotecar, suma luata de la banca, adica 23000 euro, investind-o in totalitate in apartament,lucru care se poate dovedi cu chitante si facturi. Din momentul in care am facut contractul ea nu a mai platit nimic la apartament, nelocuind in tot acest timp aici. Locuim intr-un apartament cu doua camere una in care locuiesc cu sotia si mai nou cu fetita noastra de un an, iar in cealalta locuieste ea atunci cand vrea si este in zona. Din cauza unor neintelegeri a inceput sa ne ameninte ca ne da afara cu politia ajungandu-se sa ne aduca injurii. As dori sa stiu daca pot sa atac dreptul ei de uzufruct deoarece noi nu mai suportam sa fim jigniti in casa pe care o intretinem si in care ea nu mai vrea sa achite nimic din cheltuielile de intretinere, si daca ea poate sa ne dea afara cum doreste, chiar daca cea care nu locuieste numai aici este ea?
Am apelat la dumneavoastra deoarece am probleme cu firma la care a lucrat sotia mea. A lucrat la o firma din Bucuresti dar la sucursala din Piatra Neamt. Pe data de 6 aprilie a terminat concediul de maternitate. Adeverinta a fost trimisa atunci la Bucuresti, dar au completat-o gresit iar dupa o luna am trimis alta completata corect doar pentru a fi semnata si stampilata. Au trecut 3 saptamani dar nu vor sa trimita adeverinta.Ar fi vreo cale legala prin care pot fi obligati sa trimita adeverinta? Mentionez ca din data de 6 aprilie a fost aprobata cererea de suspendare a contractului de munca. Va multumesc anticipat.