avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu adeverinta pentru acordarea indemnizatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu adeverinta pentru acordarea indemnizatiei

Am apelat la dumneavoastra deoarece am probleme cu firma la care a lucrat sotia mea. A lucrat la o firma din Bucuresti dar la sucursala din Piatra Neamt. Pe data de 6 aprilie a terminat concediul de maternitate. Adeverinta a fost trimisa atunci la Bucuresti, dar au completat-o gresit iar dupa o luna am trimis alta completata corect doar pentru a fi semnata si stampilata. Au trecut 3 saptamani dar nu vor sa trimita adeverinta.Ar fi vreo cale legala prin care pot fi obligati sa trimita adeverinta? Mentionez ca din data de 6 aprilie a fost aprobata cererea de suspendare a contractului de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:34, 9 Iunie 2008
Nu aveti nici o actiune prin care sa puteti obliga angajatorul sa va elibereze adeverinta in discutie. Singura posibilitate ar fi sa-l actionati pentru prejudiciul pe care vi l-a produs prin netrimiterea in timp util a acesteia, in conditiile art. 283 din codul muncii.
Confor Constitutiei angajatorul are obligatia de a elibera la cerere toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevalidarea a 5 ani vechime in cartea de munca Mariaraf Mariaraf Buna ziua! In primul rand va multumesc ca existati aici si asa putem afla raspunsurile la probleme noastre. Sunt pensionata medical de 1 an de zile, am 54 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la cine trebuie să apelez ca să obțin o adeverință ... Culiță18 Culiță18 Bună ziua, la cine trebuie să apelez ca să obțin o adeverință de vechime în muncă? Am lucrat la Tmucb sucursala din Bacău. Resursele umane de la TMUCB ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca brdcristea brdcristea Buna ziua. daca imi poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor. Iata care este situatia. Am lucrat la o firma din Deva pana pe 18 ianuarie 2011, eu fiind din ... (vezi toată discuția)