avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Buna ziua.
daca imi poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor. Iata care este situatia. Am lucrat la o firma din Deva pana pe 18 ianuarie 2011, eu fiind din Constanta iar firma repectiva avea un punct de lucru in Cta. Am recuperat cartea de munca iar cei de la ITM mi-au spus ca imi trebuie o adeverinta precum ca am mai lucrat de la 1 ian. pana pe 18 ian. pentru ca s-au desfintat cartile de munca de la 1 ian. Cei de la Deva nu au vrut sa-mi elibereze aceasta adresa dar in schimb mi-au trimis un formular pe care l-am completat atunci cand am plecat conf. art 55 lit. b.
Problema este ca acel formular care se adreseaza ITM-ul din Deva nu are altceva pe el decat semnatura si stampila firmei unde am lucrat si un numar de inregistrare probabil din registrul de intrari-iesiri al firmei.
Ma intreb , nu trebuia sa aiba pe ea si vreo stampila de la ITM ca ar fi fost inregistrata aceasta demisie? Se poate ca fie vreo "pacaleala" la mijloc si sa nu-mi fi incheiat acel contract de munca? Mentionez ca pe cartea de munca nu este trecuta perioada de la 1 ian pana pe 18 ian. Cei de la ITM Constanta nu stiu nimic iar fostul angajator nu mai raspunde la telefon
Multumesc din suflet pentru ajutor.:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 19 Februarie 2011
Este perfect normala situatia. De la 01.01.2011 nu se mai opereaza in cartile de munca, ele fiind inchise la 01.01.2011.
Actul aditional de incetare a contractului nu are cum sa mai aiba stampila ITM deoarece de la 01.01.2011 nu se mai depune nici un act acolo. Deci e perfect ce v-a dat si valabil.
Odata cu abrogarea Decretului privind Carnetele de munca, adica 1 ianuarie 2011, au intervenit si alte noutati in domeniul legislatiei muncii.
Una dintre ele spune ca, de la 1 ianuarie 2011 nu se mai inregistreaza la ITM nici contractele de munca, nici actele aditionale, nici deciziile de incetare.
Firma la care ati lucrat trebuie sa va elibereze o adeverinta de vechime pentru perioada neinscrisa in Carnetul de munca si exemplarul dumneavoastra de pe Decizia de incetare a contractului de munca.
Multumesc pentru informatii.
Cei de la firma nu mai vor sa-mi trimita nimic, nici macar nu mai raspund la telefon. Nu am decat cererea mea de demisie conf. art 55 lit b, formularul acela de o foaie in care sus este cererea mea iar in partea de jos este acdresa catre ITM semnata si stampilata de angajator. Nici vorba de adeverinta de vechime pe cele 18 zile din ianuarie.
Singura posibilitate este fie sa sesizati in scris ITM-ul pentru refuzul angajatorlui de a va elibera adeverinta respectiva , fie sa promovati o actiune in justitie impotriva acestuia .

Potrivit art.34 alin.3 C.mun. si art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 , angajatorul este obligat sa va elibereze o astfel de adeverinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit de la angajator pentru perioada de pana in 2011 rty rty Am lucrat perioada 2007-2008 la o SC din partea careia acum, in 2014 am solicitat adeverinta de venit, am primito stampilata din partea ITP- ok Apoi din ... (vezi toată discuția)