avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta

Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 10:17, 29 Septembrie 2011
Multumesc, am primit-o si eu pe aceasta, dar nu inteleg partea cu art. 12 din CM. Oricum mersi...:coffee::D

P.S. Nu inteleg de ce trebuie agreata de ITM, doar nu o vizeaza ei. Oricum se poate proba oarecum corectitudinea adeverintei cu declaratia de la CAS...
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Doina Elena, Consultant resurse umane
"agreata" banuiesc ca se refera la inscrierea datelor importante (continut). Cat priveste referirea la art.12 inteleg ca se refera la contracte pe perioada determinata (nu nedeterminata cum este scris) si perioadele/actele aditionale/ de prelungire.
pneagu a scris:

"agreata" banuiesc ca se refera la inscrierea datelor importante (continut). Cat priveste referirea la art.12 inteleg ca se refera la contracte pe perioada determinata (nu nedeterminata cum este scris) si perioadele/actele aditionale/ de prelungire.


Art. 12 are doua aliniate: alin (1) regula "durata nedeterminata"
alin (2) exceptia de la regula "durata determinata"
In opinia mea in acea adeverinta trebuia trecut " durata nedeterminata/ determinata conf. art. 12 alin. ....." iar cel ce completeaza adeverinta bara ceea ce nu este necesar si trece alin (1) sau (2) dupa cum a fost contractul incheiat.
Am inteles, cam in genul asta eliberez si eu, o sa o fac identica...
Daca angajarea s-a facut inainte de 01.01.2011, in adeverinta se prinde si perioada care e deja inscrisa in cartea de munca sau doar ce s-a derulat de la 01.01.2011 in prezent?

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Procedura certificare carnete de munca de itm crisadi crisadi buna ziua Astazi am fost la ITM cu 100 carnete de munca inchise cu 01.01.2011 ( am aprobare de inscriere in carnete) . D-na inspector foarte draguta mi le-a ... (vezi toată discuția)