avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura certificare carnete de munca de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura certificare carnete de munca de ITM

buna ziua
Astazi am fost la ITM cu 100 carnete de munca inchise cu 01.01.2011 ( am aprobare de inscriere in carnete) . D-na inspector foarte draguta mi le-a vizat si semnat foarte repede, cred ca in 10 minute. Toate bune ..... pana cand imi cere sa ma duc la Inspectorul sef pentru stampila rotunda si semnatura. Aceasta imi spune ca ea nu semneaza azi carnete, ca are 1300 de carnete si nici nu realizez eu cata munca este pe capul ei!!!!!!!!! Ii spun ca o ajut si eu si ca putem termina in 10 minute vizarea si oricum nu era nimeni la rand si nu avea nici un carnet pe masa.... Nu si nu !!! Azi nu are chef. Ok, atunci o intreb cand pot veni; bineinteles ca raspunsul previzibil a venit - nu stie sa imi spuna o data, oricand.
Deci dragi colegi nu va munciti sa inchideti carnetele din timp ( inainte de 01.03.2011 ) sau mai bine zis nu va bazati pe acest sistem total gresit pentru ca se pare nimeni nu apreciaza promptitudinea sau eficienta , ci totul functioneaza dupa "cheful" vreunui inspector.
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria_ru , utilizator 17:19, 27 Ianuarie 2011
Buna ziua. Ma asteptam la asa ceva, dar trebuie sa ii intelegeti si pe ei, care sunt deja dati peste cap de noul sistem.
crisadi a scris:

buna ziua
....
Deci dragi colegi nu va munciti sa inchideti carnetele din timp ( inainte de 01.03.2011 ) sau mai bine zis nu va bazati pe acest sistem total gresit pentru ca se pare nimeni nu apreciaza promptitudinea sau eficienta , ci totul functioneaza dupa "cheful" vreunui inspector.


Chiar credeti ca este asa de usor pentru inspectorii ITM?... si cei de la ITM sunt dati peste cap de noile modificari .. mai ales ca instructiunile care le primesc se bat cap in cap zi de zi.
Pentru cei care plateau comision de 0,25% nu trebuia programare ? ... parca asa scria in instructiunile de lucru emise de Inspectia Muncii?

Cred ca
da, asa scrie in instructiuni. Cu programare. Dar cine iti face programare??!!;Cand inspectorul firmei imi spune ca nu stie cand sa mai vin cu cartile pentru ca depinde de "sefa", iar sefa imi spune ca nu stie nici ea cand sa vin pentru ca... " nu stie". deci cred ca trebuia mentionat in instructiunile de lucru chiar si cine iti face programare!!!#-o
eu oricum o sa mai incerc si sapt viitoare, macar ca sa nu regret ca am incercat din timp sa rezolv lucrurile!!
Am si eu o intrebare. De la ITM mi s-a spus sa fac un tabel cu nr de ordine, nr inregoistrare adeverinta vechime. Se predau si adeverintele,nu doar carnetele de munca?
In ce conditii vi s-a cerut acest tabel?
Banuiesc ca e vorba de salariatii care nu au carte de munca la firma dumneavoastra, sau care au fost angajati in perioada cand nu se gaseau carnete de munca.

Alte discuții în legătură

Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Carte de munca irina_irina irina_irina Buna ziua! Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)