avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime 2011

As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si daca le elibereaza la cererea expresa a celui care pleaca sau indiferent de existenta unei astfel de solicitari.

Eu am un model de adeverinta vechime insa nu sunt sigura daca la campul "incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca", trebuie sa trec doar evenimentele aferente anul 2011 - dupa abrogarea Decretului nr. 72/1976 - sau intreaga perioada lucrata (ceea ce ar presupune extrem de mult de lucru).
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 17 Septembrie 2013
Sunt doua situatii:
1. daca are carnet de munca .... i se va elibera adeverinta de vechime numai pentru perioada 01.01.2011 si pana la data incetarii c.i.m.

2. daca nu are carnet de munca i se va elibera o adeverinta de vechime pentru intreaga activitate.

3. Eliberarea adeverintelor, potrivit art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 si art.34 alin.5 C.mun., se face numai la solicitarea angajatului sau fostului angajator.
Nu este niciun impediment daca angajatorul le emite din propria lui initiataiva.

P.S.
este vorba despre Decretul nr.92/1976 si nu despre Decretul nr.72/1976 ...:)
as dori si eu va rog un model de adeverinta care se completeaza de la 01.01.2011 de catre societati si unul pt activitatea prestata inainte de 01.01.2011 pentru cei care mergeau cu adeverinte la vizat, adica aveau 0.25.Am cautat la utile dar nu am gasit.
gasiti aici un astfel de model de adeverinta
[ link extern ]
In adeverintele de vechime eliberate dupa data de 01.01.2011 trebuie trecute si sumele din prime sau ore suplimentare sau doar salariul de baza cu sporurile permanente?
raluca constantinescu a scris:

In adeverintele de vechime eliberate dupa data de 01.01.2011 trebuie trecute si sumele din prime sau ore suplimentare sau doar salariul de baza cu sporurile permanente?


Treceti doar salariul si sporurile permanente ....

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)