avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM amana eliberarea carnetului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM amana eliberarea carnetului de munca

Buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema:
-pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ianuarie la ITM. De atunci contabila de la firma tot se chinuie sa imi ridice cartea de munca dar nu reuseste, mereu este amanata, pe diverse motive. pe 25 ianuarie chiar a formulat o cerere scrisa. astazi pe 1 februarie i s-a spus sa vina peste 2 saptamani. problema este ca imi trebuie cartea de munca pentru dosarul de somaj care ar trebui depus pana pe 17 februarie ca sa pot beneficia incepand cu 17 ianuarie de el.
ce sa fac? eu am incercat sa sun la unele numere de telefon de la ITM dar vad ca nu raspunde nimeni, si unele suna ocupat. Am formulat astazi o sesizare scrisa electronica. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 4 Februarie 2011
Mergeti personal la ITM si rugati sa va dea carnetul de munca pentru a-l depunde la Somaj.
1. Exista dovada depunerii carnetului dvs de munca la ITM, intrucat este posibil ca inspectorul la care este arondata societatea la care ati lucrat sa nu fi intrat in posesia acestui carnet de munca?

2. Daca s-a depus carnetul de munca la ITM, atunci posibil sa fie trimis la scanat .. in Bucuresti exista carnete de munca trimise la scanat din lunile mai, iunie 2010 care nu s-au intors de la Casa de pensii, spre exemplu.
Solicitati, in acest caz, inspectorului ITM numarul de cutie cu care a fost trimis la scanata.

3. Daca sunt alte motive pentru care va refuza eliberarea sesizati conducerea ITM-ului.
Intr-un final am reusit sa vorbesc cu cei de la ITM si m-au programat pentru audienta insa la telefon mi s-a spus ca mare lucru nu crede ca se paote rezolva.....ca exista posibilitatea ca sa fie la scanat cartea de munca si ca nu au ce face in astfel de cazuri...
Voi vedea maine....cand intru in audienta...

1. Cartea de munca este sigur la ITM, am si numele inspectorului
2. Cu scanatul nu stiu ce sa zic.......din cate stiu a fost la scanat acum 2 ani cand am avut nevoie de o copie si mi s-a spus ca este la scanat...apoi s-a facut rost de ea...

In cazul in care se gasesc diverse motive pentru intarzierea acordarii cartii de munca, ce pot face?
Va multumesc
Daca stiti ca a fost scanat carnetul de munca spuneti direct celui la care mergeti in audienta. Cu alte cuvinte sa lase vraja si sa va elibereze carnetul de munca daca nu doresc sa se asigure de un proces in care sa le solicitati daune pentru neplata la timp a somajului din vina lor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
adelaida_07, utilizator
Posibil sa nu fi fost la scanat carnetul de munca, ci doar la prelucrat ... foarte multa lume au crezut asta si s-au trezit ca pe carnetul de munca nu apare stampila cu *scanat si arhivat*.

Alte discuții în legătură

Carte de munca format electronic jax jax Buna ziua, Am lucrat din 2008 pana in 2010, in octombrie 2010 am intrat in somaj , somajul mi-a expirat in aprilie 2011, (carnetul de munca l-am avut acasa) ... (vezi toată discuția)
Eliberarea carnetului de munca mariusbrancoveanu mariusbrancoveanu Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in cartea de munca dupa data de 01.01.2011 do_ri do_ri Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi referitoare la urmatorul caz: sunt angajata din octombrie 2010 pe o perioada determinata de 3 luni, adica acum ... (vezi toată discuția)