avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrari in cartea de munca dupa data de 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrari in cartea de munca dupa data de 01.01.2011

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi referitoare la urmatorul caz: sunt angajata din octombrie 2010 pe o perioada determinata de 3 luni, adica acum in ianuarie inceteaza de drept contractul individual de munca iar eu am trimis cartea de munca pentru a fi completata la zi dar am fost refuzata pe motiv ca nu este scanata si mi-a fost restituita fara a fi completata. Din cate am citit eu, nu exista reglementari legale care sa interzica operarea in carnelele de munca nescanate, exista in schimb acel decret abrogat din care rezulta ca nu se mi fac inregistrari in cartile de munca. Bine, dar cu neinregistrarea acestor trei luni si inchiderea cartii de munca cum ramane ? mai este posibila ? cine va inchide cartea de munca daca eu anterior acestei angajari am fost in somaj, am suspendat somajul si acum la ,,expirarea,, contractului individual de munca repun in plata ajutorul de somaj ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 10:33, 12 Ianuarie 2011
Faptul ca nu e scanata nu ar trebui sa aiba importanta pentru ei.Oricum trebuie sa mergeti la Casa de Pensii si sa o supuneti prelucrarii,respectiv scanarii pentru a fi luata in evidenta lor electronica si asta cat mai urgent posibil.
Teoretic, ar fi trebuit sa va completeze activitatea din octombrie 2010 -31.12.2010.Incepand cu 01.01.2011 nu se mai completeaza cartile de munca doar se certifica de catre ITM pentru inregistrarile pana in 31.12.2010 si se restituie posesorilor.
Parerea mea ar fi sa duceti cartea de munca la Casa de Pensii pentru scanare,dupa care la ITM pentru certificarea finala, iar pentru perioada lucrata octombrie 2010- ianuarie 2011 sa solicitati o adeverinta de vechime din partea angajatorului care va tine loc de inscrisuri in cartea de munca.
Da sunt deacord ca aceasta va fi scanata si nu are relevanta cate si care ar fi trebuit sa fie inregistrarile operate de catre prezentul angajator. Dar daca acesta nu a operat nimic ce sa certifice ITM ? In plus firma angajatoare este din judet diferit fata de domiciliul meu fiscal sigur nu voi strabate sute de km pentru asta si vroiam sa rezolv acum problema pana inca sunt angajata.
Multumesc frumos.
Cartile de munca trebuie completate pana la 31.12.2010 de catre angajatori sau ITM dupa caz si se face o mentiune finala"Se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca" incepand cu data de 01.01.2011 si se certifica final de catre ITM.Apoi carnetele sunt restituite titularilor.Aceasta procedura va fi demarata incepand cu 01.02.2011. Acest lucru il aveam in vedere mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)
Inchiderea cartii de munca Micaela Tudor Micaela Tudor va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie... Cum inchidem carnetul de munca al unei persoane, care in data de 01.01.2011 avea contractul de ... (vezi toată discuția)