avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate tantzimarinescu

Activitate tantzimarinescu

multumesc, sper sa ma ajute, pt ca de la ARACIP, n am putut obtine nicio informatie, mi au dat cu siteul in nas, si mi au zis ca gasesc totul acolo.
buna ziua,
as dori sa aflu care sunt pasii de urmat, in vederea infiintarii si functionarii unei institutii de invatamant primar cu capital privat,folosind metoda alternativa educationala Montessori.
va multumesc.
multumesc pt raspunsuri, dar au mai intervenit unele probleme:
a mai aparut un fiu care nu este in tara dar care , cu siguranta cand va veni isi vrea dreptul legal la mostenire

acum daca toata masa succesorala se imparte intre cei doi copii legitimi si soacra mea care are testamentul, ce procente revin fiecaruia ?

in legatura cu dna notar, ce sanse am avea daca o chemam in instanta pt ca ,,a uitat " de acel testament, poate doar asa isi improspateaza memoria si nu mai duce oameni batrani si nevoiasi pe usile tribunalului, dupa mine as cere despagubiri pt socra mea
multumesc pt raspunsuri, dar mai am cateva intrebari:
1. daca deschidem proces pt anularea certificatului de mostenitor, cui intentam procesul?fiicei sau Dnei notar care a facut si testamentul soacrei mele si a deschis si succesiunea dupa socrul meu , intai pt soacra mea care a prezentat toate actele inclusiv testamentul facut la acest notar si mai apoi pt fiica socrului meu(care a dusduplicat la certificatul de deces)??
mentionez ca eu si copii mei nu avem niciun drept la mostenire deoarece sotul meu (care a murit inaintea socrului) era din alta casatorie, iar socra mea a trait fara acte de stare civila 29 de ani cu socrul meu, dupa care a primit acest testament.
2.cum poate un notar om al legii, sa incalce cu buna stiinta legea?Ea a redactat testamentul, a deschis succesiunea cand a mers soacra mea la notariat, si tot ea la interval de cateva luni elibereaza certificat de mostenitor fiicei socrului meu?
3. cate procente din masa sucesorala au dreptul fiica si cate soacra mea care are testamentul ?
va multumesc si astept raspunsurile dvoastra
Buna ziua
intru pt prima data pe acest forum si am nevoie de ajutor.Soacra mea are testament cu titlu legatar universal pt bunurile ramase dupa socrul meu(dar cu care nu a fost casatorita legitim).A deschis succesiunea la un notariat din provincie, a dus martorii care i au fost ceruti si a asteptat sa fie chemata pt certificatul de mostenitor, dar......... mare surpriza , acesta a fost emis altei persoane(fiicei socrului meu).Intrebarea mea este, cum a putut emite dna notar un certificat de mostenitor unei persoane care nu a avut nici un act in original?Certificatul de deces original, fiind la soacra mea.O alta intrebare ce putem face in acesta situatie avand in vedere ca soacra mea are o pensie f mica iar eu sunt vaduva, pensionara de boala si cu doi copii in intretinere si nu avem bani pt a angaja un avocat?Cum putem beneficia de un avocat din oficiu in cazul in care se ajunge in instanta?Astept raspunsurile si parerile dvoastra si va multumesc .