avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Andeeea

Activitate Andeeea

Răspuns la discuția situatie incerta
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mi-am dat seama de situatia dvs si de faptul ca aveti incredere in avocatul dvs.;)
Vedeti ca daca pleca prea des din tara chiar daca aveti avocat in mod scriptic, in realitate nu aveti avocat.

Inteleg ce vreti sa spuneti, domnule avocat. Insa intr-un orasel de provincie in care nu ai prea multe alternative, te multumesti cu ceea ce ai. Adica rau cu rau, dar mai rau fara rau.....
Am preferat sa nu schimb avocatul , si nu datorita renumelui sau, ci datorita faptului ca am fost multumita de felul in care m-a reprezentat la divort, partaj etc...Stiti si dvs cate recurg dintr-o situatie in care care doi oameni se despart si au destule de impartit....Laudabil este faptul ca a obtinut de fiecare data solutionarea pe care mi-o doream.
Sper ca lucrurile sa nu se schimbe nici in situatia actuala si pe viitor sa nu am doar av. in mod scriptic, asa cum spuneti dvs...Si daca totusi lucrurile se vor schimba, acesta va fi in mod cert un semn ca trebuie sa schimb si eu avocatul....;)

Ceea ce ma surprinde este faptul ca a ajuns in aceasta situatie desi avea un avocat.Cu acelasi avocat va merge si la contestatia la executare ( presupun).

Inca o data va multumesc tuturor pentru raspunsuri.... Intr-adevar am un avocat (care m-a reprezentat atat in procesul de divort , cat si in cel pt vizitarea minorului) cu care nu am putut lua legatura sapt trecuta, acesta nefiind in tara. Acum problemele s-au rezolvat....sau mai bine zis le va rezolva av. meu in care am mare incredere. Dar si sfaturile dvs au fost binevenite, eram tare derutata la momentul respectiv... ;)
Va multumesc pentru sfaturi! Uneori trebuie sa lasi lucrurile incurcate in seama unui avocat.....=D> Asa voi face si eu....

Insa, este indicat sa aveti avocat.
Ganditi-va ca mai aveti de plecat si in concedii.Si atunci ce veti face ? B-)
Sau in luna de miere.;) De ce nu ?:)

Nici nu ma gandesc sa ma reprezint singura intr-un proces....nu sunt in domeniu, nu ma amestec in lucruri la care nu ma pricep... Si apropo de concedii...Atunci cand va fi cazul sa plec undeva, trebuie sa ma intorc neaparat din doua in doua weekenduri, sau pot stabili cu tatal sa-i dau fetita dupa ce ne intoarcem din concediu?....Si cum as putea sa demonstrez ca am facut o intelegere cu tatal copilului in acest sens?Nu de alta, dar la intoarcere sa nu cumva sa ma astepte din nou cu executorul.....;)
avTodincaVeronica a scris:
legile sunt foarte bune asa cum sunt. Cum sa-l oblige cineva (judecatorul, instanta) pe tata sa-si viziteze copilul intr-o anumita zi si la o anumita ora? Si daca nu vine? ce se poate intampla? Sa primeasca o amenda? De la cine? S-ar naste situatii absurde...
Poate copilul nu se intelege prea bine cu tatal, sunt copii pentru care tatal este un strain...

Ar trebui sa poata cere si mama executarea hotararii judecatoresti, exact cum poate face tatal....Adica de ce atata discriminare....daca mama nu poate fi acasa intr-una din zilele stabilite prin hotarare tatal apare la usa cu executorul.In schimb, daca tatal are treaba si nu poate veni la una din aceste intalniri (uneori se intampla sa treaca mai mult de una), nu-l poate trage nimeni la raspundere..... Daca tot a cerut in instanta drept de vizitare, atunci sa fie obligat si el sa-l respecte, ca doar nu l-a fortat nimeni sa ceara acest drept....
Am inteles...Nu trebuie sa fac nicio notificare ci doar sa fac contestatie la executare. Cui trebuie sa ma adresez pt aceasta contestatie si ce trebuie sa cuprinda ea? Trebuie sa argumentez in scris ( eventual sa probez cu martori) ca nu am impiedicat tatal sa isi vada fetita?
In cazul asta, nu-i vorba ca ziua nuntii "a cazut" atunci, ca "s-a nimerit", ca mama nu a avut cuvant de spus! E vorba ca ea a stabilit-o (nu singura, evident) si o putea stabili in alt weekend. B-) E vorba ca a tinut de ea si putea sa decida altfel.
Or, daca nu tii cont de programul copilului tau, inseamna ca nu conteaza.
Prin ceea ce am spus nu arat ca va condamn, doar ca exista usor contraargumente la cele aratate aici. Si, repet, cel mai important e ca i-ati da motiv in plus sa va streseze. Si nu cred ca vreti asta.

Eu chiar am tinut intotdeauna cont de programul copilului, ba chiar si de cel al tatalui acestui copil.....A vazut copilul oricand a avut el timp, fara sa tina cont de disponibilitatea mea (am gasit mereu alternative pt a-i da posibilitatea sa vada copilul, potrivit intelegerii noastre verbalesi nu potrivit hotararii obtinute de el). Stiu ca poate veni cu contraargumentul acesta, ca in organizarea evenimentului nu am tinut cont de programul copilului, dar in acelasi timp pot si eu dovedi ca nici tatal nu prea respecta programul de vizitare acordat in hotararea judecatoreasca. De ce legile pot obliga doar mama sa respecte acea hotarare, pe cand tatal are dreptul sa aleaga daca vine sau nu sa viziteze copilul, iar in cazul in care o data vine si de sapte ori nu vine, nu raspunde pt acest lucru?Poate ca ar fi cazul sa se instituie o lege care sa oblige si tatal care a cerut drept de vizitare sa-si exercite dreptul de a-si vedea copilul cum scrie in acea hotarare si nu dupa cum are el chef.....

Puteti incerca o notificare prin care sa aratati ca in data de ... copilul nu poate fi in localitate caci aveti un eveniment in familie si sa-l rugati sa mute evenimentul cu o saptamana mai devreme; spunet multe chestiuni de corason, cum vreti copilul sa fie cu dv. in aceasta zi importanta etc. :(( Mai aratati ca ar fi rau ca minorul sa nu traiasca aceasta zi cu mama lui si, in viitor, sa arunce vina pe unul dintre parinti sau, poate, pe amandoi...
In caz contrar, ii aratati ca poate veni sa ia copilul in vizita de la adresa... din Cuca Macaii! :D Sau asta sa-i spuneti in a doua adresa, daca nu vine cand l-ati chemat.

Cine ar trebui sa faca acea notificare si cui trebuie adresata? O pot face eu sau ar fi mult mai indicat sa o faca un avocat?
Din pacate e weekendul in care are drept de vizitare a copilului. Deci trebuie sa strang din dinti si sa fac ce mi se cere. Plus ca e mai dificil sa anulezi sau sa amani o nunta in ultimul moment... Si nu mai punem la socoteala ce este mai costisitor....sa anulezi o nunta sau sa platesti onorariul unui avocat/cheltuielile de executare ? Oricum, va multumesc foarte mult pentru sfaturi. O sa las treburile acestea in seama unui avocat si o sa incerc sa ma concentrez la ziua care, in alte conditii, ar fi trebuit sa fie una din zilele cele mai fericite din viata mea....Sper ca acesta sa nu fie un semn rau...
Nu, nu i-am spus ca voi pleca la nunta...stie data exacta cand are loc casatoria mea....Deci se bazeaza pe faptul ca eu nu voi fi aici si crede ca voi lua si copilul cu mine. Cate lucruri ,,bune" poate face un tata...sa nu lase copilul sa participe la nunta mamei si implicit nici bunicii (parintii mei) nu vor participa pt ca cineva trebuie sa fie aici cand va veni executorul..... Oare cine plateste pt toate relele pe care fostul sot inca le mai aduce in viata noastra? De ce nu exista legi care sa sanctioneze si astfel de abuzuri?
Suma pe care o plateste tatal ca pensie de intretinere e destul de mica (83ron). Dar niciodata n-am cerut mai mult. E aceeasi suma care a fost stabilita la divort acum doi ani si ceva. Poate ca e cazul sa cer o majorare, daca tatal tine sa ne faca lucruri rele....