In ce stadiu se poate face aceasta cerere? Trebuia sa fie formulata cumva inainte de verdict sau in timpul procesului de divort sau imediat dupa verdict?
Ideea dvs. cu cererea pentru daune morale cauzate de adulter suna promitator si probabil usor de demonstrat din moment ce reclamantul isi recunoaste vinovatia, insa ramane un alt aspect pe care d-na av. Todinca l-a mentionat cu privire la dovada "suferintei". In urma deciziei, reclamantul nu cere nimic paratului nevinovat iar acesta din urma a incercat sa se inpace cu reclamantul.
Chestiunea care mi-e dificil s-o inteleg e cum se poate solutiona ca "definitiv si irevocabil" asa ceva, din moment ce paratul nu avea nicio vina si mai mult, acesta a refuzat divortul si a incercat sa se impace cu reclamantul?!
O intrebare simpla dar la care nu am raspuns. Am incercat sa ma informez singur insa nu am gasit un raspuns clar.
In situatia in care, in urma unui proces de divort solutionat ca definitiv si irevocabil, daca s-a constat adulterul persoanei reclamante si pe care a recunoscut-o pentru a demonstra ca relatia dintre soti este grav si iremediabil afectata/vatamata paratul poate cere daune morale in acest sens? Cand si in ce conditii se poate apela la "cerere reconventionala"? Dauna morala poate fi invocat in aceasta cerere?
Multumesc.