avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate nicobo

Activitate nicobo

Discuție renegare
Tatal testamentar are o bala mintala ,schizofrenie demonstrata si acesta posibil reneaga ,dezmosteneste unul din copii cu care locuieste.Si copilul la rindul lui este trecut cu o boala mintala.Acesta are dreptul sa atace testamentul?
Răspuns la discuția cote rezervatari
Traiesc impreuna cu parintele are o boala mintala si in casa se vede afectat de dementa ,schizofrenie si-a pierdut mintile dupa moartea nevestei si zice ca a lasat toata averea sa unuia dintre frati care locuieste tot in acelasi casa.Practic sint dezomstenit anticipat si in public.Am vizitat inclusiv un psihiatru din cauza asta!.Daca acel testament ati incalca anumite drepturi de a supravietui .In mod normal un parinte normal nu te-ar dezomostenii chiar de casa in care locuiesti si ar zice ca esti dezmostenit...Jumatate din casa este partea lui ,cealalta este partea mamei decedate si care se va dezbate dupa moartea lui.
Cu ce te poate ajuta un avocat in o astfel de situatie si daca anumite drepturi anulate prin testament se poate contesta?Eventual locuinta!
Răspuns la discuția drepturi mostenire imobil
Ce se intampla daca tatal nu va dezbate succesiunea la apartament de pe urma mamei dar va fi un unic mostenitor testamentar dupa tata?
Dupa mortea mamei sa facut sucesiunea doar la bani intre tata si copii si sa decis sa ramana fara succesiune. cu apartamentul. Tatalui acesta poate lasa prin testament doar la un copil cota lui de apartament inclusiv partea cuvenita de la sotie?
Tatal meu din pacate dupa moartea mamei acesta a inceput sa aibe semne de boala mintala,ginduri de renegare,hartuiala ,categoric sint dezmostenit.Locuiesc cu tatal si presupusul unic mostenitor.Este identificat de psihiatru ca are o boala psihica,inceput de schizofrenie.este foarte posibil sa fie inregistrat ca are dementa senila.Se poate contesta si anula un testament cel putin pe partea imobilului avint in vedere ca sint 4 fratii si ati poate crea probleme de supravietuire?
Ultimul parinte are 4 copii si lasa un testament prin care lasa prin testament totul unuia singur atunci care este cota disponibila fiecaruia din cei trei?