avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula un testament de copii rezervatari?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula un testament de copii rezervatari?

Tatal meu din pacate dupa moartea mamei acesta a inceput sa aibe semne de boala mintala,ginduri de renegare,hartuiala ,categoric sint dezmostenit.Locuiesc cu tatal si presupusul unic mostenitor.Este identificat de psihiatru ca are o boala psihica,inceput de schizofrenie.este foarte posibil sa fie inregistrat ca are dementa senila.Se poate contesta si anula un testament cel putin pe partea imobilului avint in vedere ca sint 4 fratii si ati poate crea probleme de supravietuire?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:51, 4 Ianuarie 2020
strangeti documente medicale, le veti folosi cand veti ataca testamentul ca sa dovediti ca nu avea discernamant cand l-a conceput.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Veti putea solicita anularea pentru lipsa de discernământ! În subsidiar, veți putea solicita reducțiunea liberalităților excesive, fiindu-vă încălcată rezerva succesorală!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare testament CornelTPF CornelTPF Bună seara, se poate ataca un testament? Mama mea a murit în luna august 2017, iar pe 13 iulie i-a făcut surorii mele testament pentru toate bunurile care ... (vezi toată discuția)
Bolnavii de schizofrenie, dementa au dreptul la testament? nicul25 nicul25 Bolnavii de schizofrenie ,dementa au dreptul la testament? Daca testatorul cit timp este in viata in speta tatal este identificat cu schizofrenie,dementa si ... (vezi toată discuția)
Pentru contestarea si anularea unui testament Nicoleta Ungureanu Nicoleta Ungureanu Tatal meu, care a decedat in septembrie 2009, avand un certificat de incadrare in grad de handicap, permanent, cu grad de handicap ACCENTUAT, cod de ... (vezi toată discuția)