Pentru cino:
Nu puteţi radia maşina altuia, fără să mergeţi cu vânzătorul la Poliţie care trebuie să-şi dea acordul. Dacă nu vrea de bună voie, atunci puteţi vinde şi dv. maşina cui doriţi prin act sub semnătură privată - dacă noul cumpărător doreşte să cumpere maşina în aceste condiţii, urmând ca noul proprietar să se descurce cu autoturismul. Fac precizarea că vechiul proprietar pe care este înscrisă în circulaţie maşina va plăti în continuare impozitele pentru acest autoturim până la data radierii de pe numele său, astfel că ar fi bine să-i puneţi în vedere proprietarului de a merge la Poliţie pentru radiere, spre binele său.
Dacă nu găsiţi un cumpărător al maşinii în condiţiile date, autoturism neradiat de pe numele vechiului proprietar, singura soluţie este să-l acţionaţi în judecată conform procedurii expuse mai sus. ;)
Multumesc pentru raspuns!
Cel care vrea sa-mi cumpere masina nu vrea "sa se incurce cu actele" si nu-mi ramane decat sa-l dau in judecata pe fostul proprietar care nici nu-mi mai raspunde la telefon. Unde ar trebui sa ma duc mai exact pentru aceasta actiune?
Aveti idee cat ar dura toata aceasta actiune pana as obtine certificatul de radiere? Si la ce costuri m-ar duce toata povestea? Si pentru ca actul de vanzare-cumparare a fost semnat acum jumatate de an, cine trebuie sa plateasca impozitul dupa ce se tremina distractia si obtin certificatul?