Buna ziua,
Suntem casatoriti de 7 ani si avem un minor in varsta de 6 ani. Suntem despartiti de cativa ani, desi am trecut prin multe incercari de impacare. Acum am inteles ca sotia inainteaza divortul printr-un avocat, desi ea locuieste in strainatate de 1 an iar copilul se afla in grija mamei ei. Intrebarile mele sunt daca ea poate cere judecarea procesului in alt oras, desi in acte figuram amandoi cu domiciliul in bucuresti, daca poate obtine divortul fara acordul meu si daca ulterior poate scoate copilul din tara, fara acordul meu, ea dorind sa emigreze in strainatate.
trebuie sa-mi angajez si eu avocat in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
in cazul dvs. angajarea unui avocat este obligatorie.sunt f. multe proceduri pe care nu aveti de unde sa le stiti daca nu aveti studii juridice.divortul poate fi obtinut si fara acordul dvs.
Cererea de divort se va judeca de catre judecatoria in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor,iar in cazul in care niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun instanta competenta este instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul,nu in alta tara si nicidecum fara stirea dvs mai ales ca in cauza sunt si copii minori.Copilul nu poate fi scos din tara fara acordul dvs.Sfatul meu este sa va angajati un avocat.
doamna poate imputernici un avocat s-o reprezinte la divort daca are resedinta in alta tara. va veti judeca la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. veti fi citat , nu aveti cum sa nu aflati de divort. daca sunt motive pt divort, acesta se va pronunta si fara acordul dvs.
doar daca doamna obtine incredintarea copilului, poate pleca fara acordul dvs din tara, in baza hot definitive de incredintare
Multumesc pentru raspuns! Sotia, pentru ca nu se afla in tara, a dat procura mamei sale pentru depunerea cererii de divort si reprezentare in instanta. este legal?
Divort
Fortuna1
Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un ... (vezi toată discuția)