avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaNec

Activitate AndreeaNec

Răspuns la discuția Incetare contract
Nu cred ca ne intelegem...
Contractul era pe perioada nedeterminata!
NEDETERMINATA.
M-au sunat si mi-au spus ca nu mai au buget colaboratorii (angajata la o firma privata de recrutari care colaboreaza cu un brand cunoscut)
Iar acel brand, nu mai are buget pt a tine om acea locatie si se va inchide contractul incepand cu data de 1ianuarie.
Asta este tot.
Nu a expirat nimic.
Tocmai din cauza in care eu aveam contractul pe perioada nederminata.
Voiam sa stiu cum se procedeaza in aceste conditii, daca ei m-au anuntat din scurt ca in cateva zile nu mai lucrez.
Se inchide contractul.
Fara a se oferi preaviz.
Sau fara a fi anuntata cu 20 de zile lucratoare inainte, conform contractului

Ionut.ion a scris:

Va hotărâți cum este corect sau pierdem timpul răspunzând la întrebări si informatii gresite?
Daca este vb.de un contract pe perioada nedeterminata atunci nu are cum sa expire la 1 Ianuarie.
Contractul inceteaza fie cand va dati demisia, fie cand sunteti concediata ( sau se inchide firma, iesiti la pensie...).
Deci...cum este corect, este Contract pe perioada nedeterminata sau determinata?

Primul contract a fost facut pe perioada determinata de 3luni.
Apoi s-a modificat in perioada nederterminata.
Nu am semnat nimic momentan.
Si mai nou am inteles din anumite surse cum ca s-a propus preaviz, dar eu nu am mai continuat sa lucrez.Asta spun ei...si nu mie personal.
Insa....pe mine nu m-a anuntat nimeni cu privire la acest aspect si consider ca s-au gandit la aceasta varianta, dupa ce le-am adus la cunostinta faptul ca in cazul concedierii sau demisiei, se comunica cu 20 de zile lucratoare inainte conform contractului.
In momentul in care m-au anuntat pe data de 24decembrie ca se va inchide contractul pe 1ianuarie, mi-au trimis si un model de demisie.
.pe care repet...nu am vrut sa il semnez.
Mie nu mi-a fost comunicat aspectul "preaviz" si consider ca doar s-au panicat atunci cand le-am adus la cunostinta aspectele contractului.
Ce este de facut in acest caz?
Accept demisia?

Cornel Vasile a scris:

Demisia cine a semnat-o? sau cine a depus-o?

De asemenea, am uitat sa specific faptul ca s-a adus la cunostinta semnarea demisiei, pe care am refuzat-o.In ideea in care pe contract scrie faptul ca trebuie sa am 20 de zile lucratoare in care voi fi in preaviz.
Iar ei doreau sa incetam activitatea de la 1ianuarie.
Se pare ca asa se practica pe acolo, dl Cornel Vasile.
Am mai avut discutii pe aceasta tema
Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva anume.
Pana acum, daca nu ma insel am avut 3 contracte.
Pe data de 24 decembrie am fost anuntata ca de la 1ianuarie se va inceta activitatea pe magazin, motivul fiind "nu sunt bani suficienti si considera ca acel magazin nu se incadreaza in vanzarile pe care ei isi doresc sa le aiba, asa ca aleg sa renunte la vanzatoare".
Ce este de facut?
Ce drepturi si obligatii are in aceste conditii angajatorul si angajatul?
Se aplica regula conform careia angajatorul trebuie sa imi ofere compensatii financiare? (3salarii).
Mentionez faptul ca pe data de 24 decembrie eram la munca,urmau 3 zile libere,apoi inca 4 zile lucratoare,urmand ca mai apoi sa am liber pana in data de 8ianuarie.
Va multumesc!