avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate why not

Activitate why not

exista contract de munca si va fi platita salariata pt.cele 5 zile de munca.problema era daca la desfacerea contractului de munca prin decizie, decizia de desfacere fiind intocmita in ultima zi de proba din cele 5 prevazute in contract, mai era necesara efectuarea evaluarii prealabile, care se efectueaza, de regula, in cazul desfacerii contractului de munca al salariatului pt.necorespundere profesionala?
In speta e vorba de un contract de munca in care salariata e angajata ca muncitoare necalificata cu perioada de proba de 5 zile. Daca in cadrul perioadei de proba de 5 zile se constata necorepunderea profesionala a acesteia, mai este necesara efectuarea procedurii de evaluare prealabila inainte de concedierea ei in baza art. 61 lit.d) Codul muncii?
Logic ar fi ca nu, mai ales ca la art. 73 alin. 2 Codul muncii se arata ca persoanele concediate prntru necorespundere profesionala si care se afla in perioada de proba nu mai beneficiaza de dreptul la preaviz. Totusi, nu exista nici o prevedere expresa care sa mentioneze ca daca o persoana este concediata in perioada de proba, pentru necorespundere profesionala, evaluarea prealabila a acesteia nu mai este obligatorie. Este sau nu necesara evaluarea salariatei pentru necorespundere profesionala in acest caz? Si daca da, trebuie urmata procedura de convocare in scris cu 15 zile inainte de examinare?cum oare, in conditiile in care salariata poate fi concediata fara preaviz doar in aceasta perioada de 5 zile, care va expira pana la data examinarii?