avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate anneishere

Activitate anneishere

Va multumesc frumos pentru raspuns!!

Cornel Vasile a scris:

Ati inteles corect ... daca s-ar accepta sa se dea aceasta prima de vacanta, ar trebui specificat clar in C.I.M. sau C.C.M ori in R.I.,modul de acordare a acesteia.

In C.I.M. scrie vag la drepturile si obligatiile angajatului, despre dreptul de a primi prime, bonusuri, indemnzatii etc. dar nicinun detaliu. Nu stiu cum pot face rost de C.C.M. la nivelul firmei ca sa aflu daca se specifica acolo acest lucru mai detaliat.
Totusi, este cumva deci ideea ca fiecare angajator din domeniul privat poate sa accepte sau nu sa dea aceasta prima si ca daca ar accepta sa dea aceasta prima de vacanta, ar specifica-o clar in C.I.M. sau C.C.M.?
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Prima de vacanţă se acorda in conditiile prevazute de c.i.m., de c.c.m. aplicabil angajatorului sau de reg.intern al acestuia.

Ati verificat , la nivel de angajator, daca exista asa ceva mentionat?

Buna ziua, lucrez in sistemul privat.

Cornel Vasile a scris:

Lucrati in sectorul privat sau bugetar ?

Buna ziua, as dori sa stiu care sunt bazele legale pentru prima de vacanta cand iti iei concediu de odihna. La fostul loc de munca am beneficiat de 50% din salariul net pentru concediul de odihna de 10 zile consecutive.
Mi s-a spus la locul de munca cel nou ca ei nu acorda asa ceva. Credeti ca m-au mintit pentru a nu imi acorda acest beneficiu? Este acesta obligatoriu de acordat tuturor angajatilor sau nu? Multumesc!