avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Toti angajatii pot primi prima de vacanta? Care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Toti angajatii pot primi prima de vacanta? Care sunt bazele legale?

Buna ziua, as dori sa stiu care sunt bazele legale pentru prima de vacanta cand iti iei concediu de odihna. La fostul loc de munca am beneficiat de 50% din salariul net pentru concediul de odihna de 10 zile consecutive.
Mi s-a spus la locul de munca cel nou ca ei nu acorda asa ceva. Credeti ca m-au mintit pentru a nu imi acorda acest beneficiu? Este acesta obligatoriu de acordat tuturor angajatilor sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anneishere , utilizator 18:15, 10 Ianuarie 2020
Lucrati in sectorul privat sau bugetar ?
Buna ziua, lucrez in sistemul privat.

Cornel Vasile a scris:

Lucrati in sectorul privat sau bugetar ?

Prima de vacanţă se acorda in conditiile prevazute de c.i.m., de c.c.m. aplicabil angajatorului sau de reg.intern al acestuia.

Ati verificat , la nivel de angajator, daca exista asa ceva mentionat?

In C.I.M. scrie vag la drepturile si obligatiile angajatului, despre dreptul de a primi prime, bonusuri, indemnzatii etc. dar nicinun detaliu. Nu stiu cum pot face rost de C.C.M. la nivelul firmei ca sa aflu daca se specifica acolo acest lucru mai detaliat.
Totusi, este cumva deci ideea ca fiecare angajator din domeniul privat poate sa accepte sau nu sa dea aceasta prima si ca daca ar accepta sa dea aceasta prima de vacanta, ar specifica-o clar in C.I.M. sau C.C.M.?
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Prima de vacanţă se acorda in conditiile prevazute de c.i.m., de c.c.m. aplicabil angajatorului sau de reg.intern al acestuia.

Ati verificat , la nivel de angajator, daca exista asa ceva mentionat?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles corect ... daca s-ar accepta sa se dea aceasta prima de vacanta, ar trebui specificat clar in C.I.M. sau C.C.M ori in R.I.,modul de acordare a acesteia.

Alte discuții în legătură

Buna seara! lucrez in domeniul privat de aproape 8 ani, in afara ... Radu7 Radu7 Buna seara! Lucrez in domeniul privat de aproape 8 ani, in afara de contractul individual de munca altceva nu posed.Conform art 42 din Lg 5 vechimea in munca ... (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil july_pink2003 july_pink2003 As dori sa stiu daca angajatorul-companie privata este obligat sa plateasca un salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil de-al angajatei. Specific ca am ... (vezi toată discuția)