avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina&

Activitate Madalina&

Răspuns la discuția Venituri din salarii in CIC
Buna ziua!
Imi puteti spune daca tichetele de masa se considera venituri? Stiu ca sunt luate in considerare la baza de calcul al impozitului pe venit. Asadar in cei 6250 lei/net pe an sa se includa si valoarea bonurilor de masa?
Multumesc!
Răspuns la discuția Venituri impozabile in ccc
Buna ziua!
Am primit raspuns si la solicitarea facuta la Ministerul Muncii. Dumnealor spun ca indemnizatoa nu se suspenda atata timp cat contractul in baza caruia s-a intocmit dosarul pentru concediul de crestere copil ramane suspendat si nu se depaseste cuantumul stabilit de 6250 lei/an calendaristic.
In cazul in care se realizeaza venituri peste limita stabilita se va restitui diferenta dintre cuantumul indemnizatiei primite si stimulentul de insertie de care ar fi beneficiat doar pentru lunile in care aceste venituri au fost depasite.

Va multumesc pentru directiile in care m-ati indrumat pentru a ajunge la acest raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Multumesc pentru indrumari.
Am primit raspuns de la ANPIS:
Buna ziua.

Nu poate realiza venituri la acelasi angajator de la care s-a suspendat pentru concediul pentru cresterea copilului.

Poate realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net sa nu depăşeasca 6.250 lei, la alt angajator.

O zi buna.

Acesta este raspunsul dumnealor.

Buna dimineata! Nu mi-a spus textul din lege a facut discutia pe baza pozitiei pe care o are fata de aceasta exceptie din lege. Doamna a zis ca vrea sa fie mai retinuta in ceea ce privesc situatiile exceptionale din lege pentru ca le considera la limita legala, ori din punctul meu de vedere exista legal sau ilegal. Chiar i-am argumentat ca in lege nu specifica cine trebuie sa fie angajatorul si a fost de acord ca asa este.
Mai mult, contabila de la firma a fost la ITM si doamnele de acolo spun ca nu poate exista in aceeasi firma un angajat cu doua functii si doua contracte.
Am sa fac adresa unde m-ati indrumat.
Consider ca e vorba despre comoditate si necunoastere de a pune in practica textul legal din partea angajatilor institutiilor care ar trebui sa iti ofere aceste raspunsuri clare, concise si la obiect.
Multumesc!
Am fost la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea si AJPIS sunt in aceeasi cladire. Am mers la doamna care se ocupa de dosarele pentru indemnizatii, alocatii si stimulente de insertie. Inclusiv cei de la personal de la Finante spun ca nu ai voie sa obtii nici macar venituri din dobanzi. E alta legislatie pe judetul asta? Toti par speriati de bombe cand le spun...
Buna seara! Am fost din nou la fortele de munca si doamna de acolo considera aceasta exceptie ca fiind la "limita legala" si ca nu crede ca ar trebui sa realizez venituri in aceasta perioada si cu atat mai mult la acelasi angajator. Cum ar trebui sa procedez ca sa pot lucra 4 ore pe zi si sa nu se suspende indemnizatia?
Multumesc frumos! Voi merge sa vad ce imi raspund si voi reveni cu detalii.
Buna seara! Se poate ca o salariata aflata in concediu crestere copil, sa realizeze venituri in acesta perioada in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat cu acelasi angajator, dar pe o alta functia decat cea stabilita in contractul individual de munca suspendat? Am fost la Fortele de munca si doamna de acolo imi spune ca nu pot la acelasi angajator. Ma puteti ajuta?