avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate felicias65

Activitate felicias65

Răspuns la discuția Suplimentul la diploma
Dar eu am primit foaia matricola de la ASE si am depus-o, in original si copie legalizata, la inscrierea pentru examenul de licenta! In baza ei am sustinut examenul de licenta in sesiunea februarie 2006, moment la care anul universitar 2005-2006 era in plina desfasurare (sesiune de iarna). In aceste conditii trebuie doar sa primesc diploma de la institutia la care am sustinut examenul, insotita de foaia matricole eliberata de ASE atat!
Da, am si facut acest lucru, astept, inca nu au trecut 30 de zile de cand am trimis scrisoarea.
Va multumesc inca o data!
Felicia S.
Va multumesc pentru raspunsuri, aceasta este si parerea mea, NU TREBUIE SA PRIMESC suplimentul la diploma fiind promotie anterioara, insa pana acum nu am reusit sa conving pe nimeni. Va trebui sa ma adresez instantei de judecata intr-adevar. Graba strica treaba! Ar fi trebuit sa astept sesiunea de vara la ASE si nu as mai fi avut aceasta problema.
Buna seara!

As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. In sesiunea februarie 2006 am sustinut si promovat examenul de licenta la o alta institutie de invatamant superior, unde am prezentat pentru inscriere la dosar FOAIA MATRICOLA eliberata de institutia absolvita.
Nici acum, in 2008 nu pot sa ridic diploma de licenta intrucat institutia la care am sustinut examenul de licenta solicita SUPLIMENTU LA DIPLOMA eliberat de institutia absolvita, care, refuza eliberarea acestui document, intrucat pentru promotia 2004-2005 se eliberau foi matricole, document pe care l-am si primit dealtfel.

Ordinul Ministrului Educatiei prevede eliberarea suplimentului la diploma incepand cu absolventii promotiei 2005-2006 si nu spune ce se intampla cu absolventii promotiilor anterioare. Subliniez faptul ca la data la care am sustinut examenul de licenta (februarie 2006) anul universitar 2005-2006 era in plina desfasurare.

Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua!
Am absolvit in anul 2005 cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în sesiunea August 2005, pe care nu l-am promovat.

Am susţinut si promovat examenul de licenta la Universitatea din Petrosani in sesiunea Februarie 2006, pentru care am prezentat foaia matricola - extras din Registrul matricol, eliberata de ASE.

Mentionez ca nici acum, dupa doi ani, nu pot sa imi ridic diploma de studii intrucat Universitatea din Petrosani solicita eliberarea Suplimentului la diploma de catre ASE, iar la solicitarea mea de a obtine acest document, mi s-a răspuns ca documentul doveditor al absolvirii studiilor este Foaia matricola si nu mi se poate elibera un alt fel de document.

As dori să aflu cine elibereaz suplimentul la diploma intr-o asemenea situatie si dacă exista posibilitatea (temei legal) ca datele inscrise in Foaia matricola sa fie preluate în Suplimentul la diploma.

Va multumesc.