avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Suplimentul la diploma
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Suplimentul la diploma

Buna seara!

As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. In sesiunea februarie 2006 am sustinut si promovat examenul de licenta la o alta institutie de invatamant superior, unde am prezentat pentru inscriere la dosar FOAIA MATRICOLA eliberata de institutia absolvita.
Nici acum, in 2008 nu pot sa ridic diploma de licenta intrucat institutia la care am sustinut examenul de licenta solicita SUPLIMENTU LA DIPLOMA eliberat de institutia absolvita, care, refuza eliberarea acestui document, intrucat pentru promotia 2004-2005 se eliberau foi matricole, document pe care l-am si primit dealtfel.

Ordinul Ministrului Educatiei prevede eliberarea suplimentului la diploma incepand cu absolventii promotiei 2005-2006 si nu spune ce se intampla cu absolventii promotiilor anterioare. Subliniez faptul ca la data la care am sustinut examenul de licenta (februarie 2006) anul universitar 2005-2006 era in plina desfasurare.

Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
felicias65, utilizator
Cel mai recent răspuns: felicias65 , utilizator 17:02, 30 Septembrie 2008
Asa cum ati observat suplimentul de diploma se elibera numai pentru promotiiile ulterioare anului scolar cind ati absolvit, iar legea dispune numai pentru viitor, deci urma sa va elibereze diploma doar instotita de foaia matricola. Factei o cerere scrisa Rectorului Universitatii care urmeaza sa va elibereze diploma aratind situatia si daca nu primiti rtaspuns favoranbil urmeaza sa va adresati instantei de judecata.
Toate instituţiile de învăţământ superior acreditate sau autorizate să funcţioneze provizioriu vor elibera, în mod gratuit, odată cu diploma de studii universitare, Suplimentul la Diplomă, începând cu absolvenţii din anul universitar 2005-2006.
Această măsură se aplică atât în ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi în ciclul de studii universitare de masterat.
La data punerii în aplicare a acestui Ordin, instituţiile de învăţământ superior din România încetează să mai elibereze Foaia matricolă ca document însoţitor al Diplomei de licenţă, Diplomei de inginer, Diplomei de arhitect, respectiv, al Diplomei de masterat. (Ordinul nr.3714/2005 privind introducerea Suplimentului la Diplomă în certificarea absolvirii unui ciclu de studii universitare).

Prin urmare, pentru anii universitari anterior anului 2005 nu se elibereaza supliment la diploma.

Potrivit Ordinului nr.3714/2005 privind introducerea Suplimentului la Diplomă în certificarea absolvirii unui ciclu de studii universitare toate instituţiile de învăţământ superior SUNT OBLIGATE sa elibereze suplimentul începând cu absolvenţii din anul universitar 2005-2006.
Această măsură se aplică atât în ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi în ciclul de studii universitare de masterat. Prin punerea în aplicare a acestui Ordin, instituţiile de învăţământ superior din România încetează să mai elibereze Foaia matricolă ca document însoţitor al Diplomei de licenţă, Diplomei de inginer, Diplomei de arhitect, respectiv, al Diplomei de masterat. Prin urmare, pentru anii universitari anterior anului 2005 nu se elibereaza supliment la diploma.
Ca atare solicitati rectoratului sa va alibereze diploma potrivit legii
In caz de refuz obtineti acest drept pe cale de judecata !
Va multumesc pentru raspunsuri, aceasta este si parerea mea, NU TREBUIE SA PRIMESC suplimentul la diploma fiind promotie anterioara, insa pana acum nu am reusit sa conving pe nimeni. Va trebui sa ma adresez instantei de judecata intr-adevar. Graba strica treaba! Ar fi trebuit sa astept sesiunea de vara la ASE si nu as mai fi avut aceasta problema.
Puteti sa va adresati si Ministerului Educatiei cu o sesizare in acest sens.

Alte discuții în legătură

Supliment la diploma felicias65 felicias65 Buna ziua! Am absolvit in anul [b]2005[/b] cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în ... (vezi toată discuția)
Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)