Da, sunt divortati. Sotia a cerut 50% din valoarea imobilului și a autoturismului, actualmente sunt in proces. Sotul nu lucrează cu contract de munca. Am inteles ce se întâmplă dacă soțul nu poate plăti partea soției, dar terenul care este al sotului dobândit înaintea căsătoriei prin act de donație, cum se va împărți?? Parerea mea e ca, terenul castiga in acest.proces și atunci cum se poate cere executare silită? Cum se poate vinde casa fără teren??
Multumesc tuturor pt răspuns. Din păcate nu se vor înțelege cei doi soți, asta e clar, cale amiabilă nu există. Ceea ce îmi este neclar, in cazul executării silite, soțul este proprietar al terenului prin acel act de donație, deci in cazul ăsta ar trebui ca executarea silită să fie doar pe imobil...in cazul terenului cum rămâne?
De locuit in aceiasi locuință nu poate fi vorba, pt ca nu se inteleg. Executat silit, asta înseamnă că se va vinde casa și se va împărți suma la cei doi soți, corect?
Multumesc frumos dl avocat. Însă soțul care trebuie să plătească jumatare din casa soției, nu are banii și nu lucrează cu contract de munca pt a putea plăti suma eșalonat. În acest caz, ce se poate intampla? Mentionez ca relațiilor celor doi soți, după divorț, nu sunt bune, iar soția este cea care a deschis proces pt partaj. Multumesc
Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit prin act de donație, cum se va împărți casa?? Multumesc