avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divorț

Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit prin act de donație, cum se va împărți casa?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:59, 13 Ianuarie 2020
Casa se va împărți în mod egal între soți. Soțului care are terenul i se va atribui și casa, dar acesta va fi obligat să-l despăgubească în bani (sultă) pe celălalt soț.
Proprietarul terenului va deveni și proprietarul casei, cu obligarea acestuia la plata unei sulte către cealaltă parte!
Multumesc frumos dl avocat. Însă soțul care trebuie să plătească jumatare din casa soției, nu are banii și nu lucrează cu contract de munca pt a putea plăti suma eșalonat. În acest caz, ce se poate intampla? Mentionez ca relațiilor celor doi soți, după divorț, nu sunt bune, iar soția este cea care a deschis proces pt partaj. Multumesc
Nu poate plati, va fi executat silit.
Sotii pot ajunge la intelegere sa vanda cu totul si la fel sa ajunga la intelegere in ce priveste suma ce i se cuvine sotiei, de banii ce ii raman, sotul isi paote lua ceva mai mic.
Daca casa se poate imparti in natura, se poate face si asa.
De locuit in aceiasi locuință nu poate fi vorba, pt ca nu se inteleg. Executat silit, asta înseamnă că se va vinde casa și se va împărți suma la cei doi soți, corect?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
Mari76, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)
Despre rezilierea de plin drept a contractului de credit olga vasile olga vasile Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)