avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj complicat?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj complicat?!

In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj.
Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si masina cumparata tot impreuna. In urma comportamentului agresiv al sotului si dupa divort, sotia cu copii s-a mutat in alt oras, din chirie in chirie. In timpul casatoriei s-au luat ceva credite, dar nu pe casa, ci nevoi personale, dar din care s-a construit pana la urma casa. Divortul a fost introdus de sotie in 10 dec. 2010, iar sotul a vandut masina imediat dupa aceasta data, si tot de atunci nu a mai platit nici ratele la banca. In casa tot el sta, iar sotiei nu i-a permis nici macar sa ia lucrurile personale si ale copiilor, sa nu mai vorbim de lucruri din bucatarie sau mobila, toate cumparate de parintii sotiei.
Care ar fi procedura de partaj sau macar o cale ca sotul sa-i plateasca o parte din ratele platite pt casa in timpul casatoriei (7 ani), in situatia in care prin mediator nu s-a reusit sa se inteleaga, sotul vrand ca sotia sa semneze ca renunta la tot, si mai vrea ca sotia sa plateasca in continuare ratele la banca?!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
ContSters271762, utilizator
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:00, 14 Ianuarie 2014
Sotia poate introduce partajul bunurilor comune, sa ceara sa imparta suma obtinuta prin vanzarea masinii, casa sa-i fie atribuita fostului sot impreuna cu creditul si sa ceara cat crede ca i se cuvine ca si sulta.
Asta ar implica sa plateasca o suma maricica reprezentand taxa de timbru, apoi va avea nevoie de avocat, se vor plati si expertize.. costurile se ridica destul. deci nu e chiar complicat, cat costa.
Are dovezi ca mobila e cumparata de parinti ?
Mai are varianta sa astepte sa fie executati silit pt neplata creditelor.. daca li se vinde casa si mai raman bani, li se vor distribui in sume egale.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
situatia s-a schimbat in felul urmator:
fostul sot a introdus partaj/lichidarea regimului matrimonial.
Intrebarea este in prima faza se poate reprezenta sotia singura fara avocat? Pentru ca nu a fost informata ce anume cere reclamantul in dosar.
multumesc
pai nu i s-a trensmis copie dupa actiune?
Numai o citatie, ca in data de x sa se prezinte la tribunal, stadiul dosarului: fond, obiectul: partaj.
poate sa se prezinte la primul termen si sa ceara amanre sa-si angajeze aparator, de asemenea specificand ca nu a primit copie dupa actiune

Alte discuții în legătură

Divort....consecintele unei casatori !!! Mar81 Mar81 Buna ziua! Sunt casatorit din 2009 si vreau sa divortez (cauza divortului: infidelitatea din partea sotiei) insa nu stiu cum vor fi impartite bunurile. Casa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii olla28t olla28t Buna ziua, Sunt inginer si am 2 copii de 10 si 11 ani. Nu ma mai inteleg cu sotia de cativa ani.Tipa si e tot timpul nemultumita.Nici nu lucreaza ( a lucrat ... (vezi toată discuția)